Kór

Tumornak hitték, végül valami sokkal furcsábbat találtak a fiatal nőben

Létrehozva: 2024.10.25. 08:30

Pokoli hasfájdalomra panaszkodott. Végül olyat találtak az orvosok, ami még őket is megdöbbentette.

Alaposan ledöbbentette az orvosokat is annak a fiatal nőnek a története, aki szörnyű hasi fájdalmak miatt került kórházba. Noha azonnal megvizsgálták, eleinte tumorra gyanakodtak – hogy aztán valami olyan döbbenetes derüljön ki, amit alighanem még az orvosi szakkönyvekben is csak lábjegyzet szintjén említenek. A nőnek ugyanis öt extra szerve volt! A dél-ausztráliában élő 31 éves Mel Placanica első eredményei valamilyen gyanús tömeget mutattak ki a méhe mellett. Egyértelműen daganatra gyanakodott mindenki. 

Hamarosan azonban kiderült: koránt sem tumor növekszik a nőben. Amit ugyanis rákos sejtburjánzásnak hittek, egy másik méh volt. Ezt követően kezdték el tüzetesebben kivizsgálni. Végül összesen öt plusz szervet találtak: egy extra méhet, egy extra pár petefészket, egy extra méhnyakat és egy plusz vesét. Emellett kiderült, hogy endometriózisban is szenved: alapvetően ez okozta a fájdalmait. Ez a betegség azzal jár, hogy a méh belső felszínén jelen lévő nyálkahártya a méh üregén kívül is megtalálható.

Melt végül megműtötték: eltávolították a plusz petefészekpárt és a méhet, a két méhnyakat pedig egybenyitották. A nő úgy véli, magzatként ikernek indulhatott, csak magába olvaszthatta a testvérét a fejlődése korai szakaszában.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek