Aktuális

Felhívást és nyereményjátékot indítottak a kisgyerekes családok számára

Bors

Létrehozva: 2021.06.17.

A Zöld Követ Egyesület és a FICSAK játékos formában szeretné felhívni a figyelmet az édesapákra.

Forrás: FICSAK

Egy gyermek születése megpróbáltatás, kihívás egy pár életében. Mind az édesanyák, mind pedig az édesapák élete egy szempillantás alatt megváltozik. Létre jön a család, mely egy új élethelyzet mindenki számára. Májusban az egész világ ünnepli az anyákat, kihangsúlyozzák, hogy milyen fontosak ők a család életében.

Azonban nem szabad elfeletkeznünk az édesapákról sem, őket ünnepeljük világszerte június 3. vasárnapján, mely idén június 20-ra esik.

A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) 2021-ben is megrendezi, az immár hagyománynak számító apák napi ünnepségét, idén a Zöld Követ Egyesülettel (Zöld Követ) karöltve.

Szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy egész másfajta szemléletet, értékrendet ad az apával való együttlét, mint az anyával töltött idő, és ez így van rendjén. A gyermek ezáltal csak gazdagodik belül, nagyobb tapasztalattal vág majd neki a nagyvilágnak. Hiszen sok esetben egy-egy élmény Apával mókásabb, kalandosabb, mint anyával. Apával lehet a lejtőn biciklivel sebesen ledöngetni, a Duna partján kavicsokkal kacsázni, vagy akár a strandon beborulósat játszani a matraccal.

A koronavírus-járvány ideje alatt megmutatkozott, hogy a családi egység milyen erős. A a tapasztalatok azt mutatják, hogy az apák közül sokkal többen kapcsolódtak be a gyermeknevelésbe, vették ki részüket a tanításból, vagy épp nagyobb részt vállaltak a háztartásban. Most, hogy magunk mögé utasítottuk a világjárványt, ragadjunk meg minden lehetőséget az ünneplésre!

A Zöld Követ és a Ficsak idén is lehetőséget biztosít erre. Egy online, figyelemfelhívó játékot hirdettek, melynek nyertesei egy Apák napi eseményen vehetnek rész. A programot a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület bemutatója színesíti, a gyerekek pedig interaktív játékokon vehetnek részt. Szeretnék, ha ez az apák napja is emlékezetes élmény maradna mind a gyermekek, mind az édesapjuk számára.

A figyelemfelhívó játékuk, az „Apával minden mókásabb!“ címet kapta idén. Ennek fényében várják a vidámabbnál vidámabb képeket az édesapákról és gyermekükről.

Az apák napi játék itt érhető el, amire már most számos mókás kép érkezett!

Isten éltessen minden édesapát, nagypapát és dédipapát!

A FICSAKról

A Fiatal Családosok Klubjának (FICSAK) legfontosabb célja, hogy a társadalom és a családok közt a kommunikációs csatorna szerepét betöltse, a társadalom figyelmét a családokra irányítsa, feléjük pedig az őket érintő lehetőségeket kommunikálja. Munkájukkal közösséget teremtenek a fiatal családosoknak, szülőknek, ahol megoszthatják egymással tapasztalataikat, problémáikban kölcsönösen segítséget kaphatnak egymástól és szakembereiktől. Hisznek abban, hogy a család és a gyermekek a társadalom legfontosabb építőkövei.
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek