Ellátogattunk egy budai vendéglátóhelyre, ahol már a vendégek és a személyzet is nagyon várták ezt a napot.
Forrás: Bors
Pénteken átléptük a Magyarországon beoltottak 3,5 milliós létszámát, ami egyet jelentett azzal a nappal, amit a legtöbben izgatottan vártak:
innentől kinyithatnak a terasszal, kerthelyiséggel rendelkező vendéglátóhelyek.
A Bors a nyitás első napján, szombaton ellátogatott egy budai bár kertjébe, ahol megnéztük, mi történik azon a bizonyos első napon.
Az első kerület titkos kertjeként is ismert Bereg Embassy Bar & Cafe nevű vendéglátóhelyre látogattunk el, ami a Széll Kálmán tértől öt percre elhelyezkedő Hattyúház 4. emeletén található. Kora esti érkezésünkkor már teltházat jelentettek a tulajdonosok, ami mint mondták, már az előző napokban várható volt a hatalmas érdeklődésnek és az előzetes asztalfoglalásoknak köszönhetően.
A Bereg kerthelyiségét az előírásoknak maximálisan megfelelő módon rendezték be, ami cseppet sem szegte kedvét a kikapcsolódni vágyó vendégeknek. A szakács és a felszolgálók is maszkban végezték feladataikat, illetve a belső téren áthaladó vendégek is betartották ezt a szabályt.
Kérdésünkre az egyik tulajdonos, Kovács Péter elmondta: a nap abszolút sztárja a jéghideg csapolt sör és a szatmári szilvapálinka volt, emellett szinte mindenki választott magának valami finomságot az étlapról is: itt a legnépszerűbbek a különleges hamburgerek voltak. Ráadásul mondanunk sem kell, a hangulat fantasztikus volt.
Hatalmas élmény volt újból találkozni a vendégeinkkel ennyi idő után
– vallotta be lapunknak Péter.
A budai Beregből mindenki elégedetten, (és persze időben) indult haza a nyitás első napján, a tulajdonos valamint a személyzet is pozitív élményekkel zárta a napot és bíznak a hasonlóan sikeres folytatásban a nehéz időszak után.