Aktuális

Így készítheti el az egyszerű, de isteni finom olasz desszertet

Bors

Létrehozva: 2021.05.12.

A panna cottát sokan bonyolult desszertnek tartják, pedig ennél egyszerűbbet nehéz elképzelni.

Forrás: AFP

Valójában a panna cotta nem más, mint zselatinnal készült tejszínpuding, amit sokféleképpen ízesíthetünk.

Hozzávalók (4 személyre):

4 dl habtejszín

2 dl tej (lehetőleg 3,6 %-os)

5 dkg cukor

1 rúd vanília

5 db zselatinlap

Elkészítés: Kikaparjuk a vaníliarúd magjait, majd a rúddal együtt beletesszük a tejbe és a cukorral felforraljuk. Utána hozzáadjuk a tejszínt is, és még forralunk rajta egyet. Levéve a tűzről hozzákeverjük a zselatinlapokat, amíg teljesen felolvadnak.

Hagyjuk kihűlni – közben néha megkeverjük, hogy sima maradjon – és poharakba, szilikonformákba, csészékbe adagoljuk. A hűtőben 4-5 óra alatt készre szilárdul.

Tipp: az alap vaníliás panna cotta fűszerekkel (fahéj, menta, citromfű stb.), gyümölcsökkel, csokidarabokkal, lekvárral kínálható.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek