A panna cottát sokan bonyolult desszertnek tartják, pedig ennél egyszerűbbet nehéz elképzelni.
Forrás: AFP
Valójában a panna cotta nem más, mint zselatinnal készült tejszínpuding, amit sokféleképpen ízesíthetünk.
4 dl habtejszín
2 dl tej (lehetőleg 3,6 %-os)
5 dkg cukor
1 rúd vanília
5 db zselatinlap
Elkészítés: Kikaparjuk a vaníliarúd magjait, majd a rúddal együtt beletesszük a tejbe és a cukorral felforraljuk. Utána hozzáadjuk a tejszínt is, és még forralunk rajta egyet. Levéve a tűzről hozzákeverjük a zselatinlapokat, amíg teljesen felolvadnak.
Hagyjuk kihűlni – közben néha megkeverjük, hogy sima maradjon – és poharakba, szilikonformákba, csészékbe adagoljuk. A hűtőben 4-5 óra alatt készre szilárdul.
Tipp: az alap vaníliás panna cotta fűszerekkel (fahéj, menta, citromfű stb.), gyümölcsökkel, csokidarabokkal, lekvárral kínálható.