Aktuális

Már a hétvégén elérhetjük az ötmillió beoltottat: Ezek az intézkedések lépnek érvénybe utána

Bors

Létrehozva: 2021.05.20.

Gulyás Gergely közölte a kormány legfrissebb döntéseit.

Forrás: MTI

A csütörtök délelőtti kormányinfón Gulyás Gergely arról beszélt, hogy már több mint 4,8 millió ember kapta meg az első, míg 2,8 millióan a második oltást. A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta:

már a hétvégén el fogjuk érni az 5 millió beoltottat.

Gulyás hozzátette: az ötmilliós határ elérése után újabb intézkedések lépnek érvénybe, amelyek egy részéről holnap hajnalban hoz döntést az operatív törzs – a részletes intézkedéseket a miniszterelnök fogja bejelenteni a holnapi napon.

Újságírói kérdésre válaszolva a miniszter elárulta:

a döntések között a kül- és beltéren történő maszkviselés szabályai is szerepelnek.

Az operatív törzs holnapi ülésétől függetlenül az alábbi szabályok biztosan érvénybe lépnek 5 millió beoltott elérése után:

Addig marad a rendkívüli jogrend, amíg szükség van rá: a rendkívüli jogrend a kormány szándéka szerint hamarabb szűnhet meg, mint az őszi ülésszak 15. napja. 

Vasárnap éjfélkor vége az ingyenes parkolásnak: az ingyenes parkolást a kormány nem hosszabbítja meg, a pünkösd miatt keddtől szűnik meg.

A hitelmoratórium augusztus 31-ig marad: Gulyás elmondta, hogy a hitelmoratórium augusztus 31-ig marad. A kormány nem fogadta el a bankszektor véleményét. 

Nem veszünk részt az újabb brüsszeli vakcinabeszerzésben: A kormány döntött arról is, hogy a brüsszeli vakcinabeszerzés következő fejezetében nem kíván részt venni. 2022 végéig több mint 10 millió vakcinát rendelt a kormány.

Az oltási folyamat 5 millió felett nagyon le fog lassulni, és talán nagyon optimista becslés mellett 6 millióig lehet eljutni. Csak nyugati vakcinával mindenkit újra lehet majd oltani, ha szükséges 

– mondta Gulyás. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek