Gyakorlatilag mindent rosszul csinálunk a gyorséttermi krumplival kapcsolatban, amit lehet – de most egy volt dolgozó felfedi a titkot, miként lehet hosszan friss a hamburger mellé vett burgonya.
Forrás: Pexels
Most, hogy a koronavírus-pandémia miatt csak elvitelre vásárolhatunk magunknak ételt, sokakban merülhetett fel a kérdés: ugyan miképp tarthatjuk meg a gyorséttermi sültkrumplit olyan frissnek és ropogósnak, mint amilyen a megvásárlás pillanatában volt? Ugyanis bárhogyan igyekszünk, mire hazaérünk, már szottyos lesz – ami bizony sokat ront az élvezeti értékéből.
Egy volt mekis dolgozó azonban egy ausztrál rádióműsorban felfedte a titkot. A Sydney-ben élő Bruno Bouchet a Kyle és Jackie O duóval beszélgetve árulta el: amit a legtöbb ember ösztönösen tesz, az a lehető legrosszabb. Jellemzően ugyanis mindenki úgy gondolkodik, hogy csomagoljuk be jól a krumplit, ki ne hüljön hazáig. Ezzel azonban csak azt érjük el, hogy a forró burgonya a bentrekedt gőzben tovább puhul – az eredményt pedig ismerjük.
Bouchet elmondta: első lépésben nyissuk ki a zacskót, majd pedig fordítsuk oldalára a sült krumplit! A zacskóba ugyanis állítva helyezik be, az oldalára helyezve azonban lassabban adja le a hőt. Ezt követően pedig tegyük a hamburgert (hiszen jellemzően azt is veszünk a sült krumpli mellé) a burgonya tetejére, hogy melegen tartsa.
Tehát összegezve: krumpli alul, oldalára fordítva, a hamburger rajta, a zacskót pedig levegőztessük – sosem lesz többé vizes, ázott a krumplink, ezt garantálom
– magyarázta.
(Via)