Aktuális

Mindenki másképp csinálja: sztárok a tökéletes lecsó nyomában

Bors

Létrehozva: 2021.05.08.

A lecsó az egyik legnépszerűbb étel Magyarországon. Népszerűségét nemcsak egyszerűségének, hanem változatosságának is köszönheti. <p lang="hu-HU">

Forrás: Shutterstock

Kis túlzással, nincs olyan ember, aki nem készített már lecsót életében. Nem véletlen, hiszen egy kezdő szakács is pillanatok alatt el tudja készíteni. Nem kell hozzá más, csupán paradicsom, paprika, vöröshagyma, só, bors és pirospaprika. Elkészíthetjük csípősre, vagy megbolondíthatjuk kolbásszal, virslivel, tojással vagy rizzsel, tarhonyával. A lecsó a sztárok kedvence is. Lassuk, ők, hogy szeretik ezt a remek ételt.

Schobert Norbert (fitneszguru): A legjobb diétás étel

– Aki fogyókúrára adja a fejét, a lecsóval nem hibázhat. Én még egy kis tojással is felturbózom. Az elkészítését egy kis mangalicaszalonnával és minőségi csabai vagy dányi kolbásszal indítom. Ezekből kapok egy zsíros alapot, amire rámegy a hagyma, és miután megdinszteltem, erre kerül a paradicsom és a paprika.

Hogy gazdagabb legyen, teszek bele virslit is, majd a végén kis tojással is megbolondítom. Fontos, hogy ha diétázunk, akkor ne fehér kenyérrel fogyasszuk el az elkészült ételünket.

Wossala Rozina (séf): Minden ország készít lecsót

– Az én kedvencem az izraeli verzió, aminek ott az a neve, hogy saksuka. Ez a lecsónak egy teljesen húsmentes változata, és pillanatok alatt, mindössze fél óra alatt elkészül. Lilahagymával, kápia paprikával és füstölt pirospaprika őrleménnyel készül.

Vajon lepirítom a lilahagymát, majd hozzáadom a fűszereket: köményt, koriandermagot és a füstölt paprikát. Ezután kerül hozzá a kápia paprika és a paradicsom. A tejére kerül még tojás, de nem felverve, hanem csak ráütve, mint a tükörtojásnál. Ezt még megszórom fetával és friss fűszernövénnyel.

Buday Péter (séf): cukkinisen és tökösen is fenséges

– Mindkettő egyformán készül, attól függ, hogy a végén mit teszek bele. Forró olajban üvegesre pirítom a vöröshagymát. A paradicsomot leforrázóm, eltávolítom a héját, majd kockára vágom. Amikor a hagyma megpirult, mehet rá a paradicsom. Közben a paprikát ujjnyi vastagra vágom, és amikor a paradicsom összeesett, beleteszem az edénybe a paprikát.

Megsózom, majd takaréklángon fedő alatt tovább főzöm. A cukkinit vagy a tököt apróra vágom, amikor ezzel elkészültem, hozzáteszem a lábasba. Hozzáteszek még apróra vágott fokhagymát és kicsit megint megsózom. Elkészítem a nokedlit, amihez kell liszt, tojás, só és egy kis víz. Amikor a lecsó kiadta a levét, egy kis piros paprikával megszórom, és ebbe szaggatom bele a nokedlit, majd két perc alatt készre főzöm.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek