Celeb

Fellépés után erőszakolt a Beach Boys-legenda zenésztársa

Bors

Létrehozva: 2016.05.08.

Úgy tűnik, Brian Wilsonnak jó időre le kell mondania billentyűséről.

Jó időre kiesik a koncertezésből Brian Wilson, a Beach Boys alapítójának zenésze, Scott Montgomery Bennett. Az 51 éves férfit ugyanis bűnösnek mondták ki nemi erőszak vádjában egy 2014 decemberi oklahomai eset kapcsán. 

Biztonsági kamerák is rögzítették, amint Bennett egy fellépést követően zaklatott egy erősen illuminált 21 éves lányt a Hard Rock Hotel liftjében, Többször elállta az útját a felvonóban - majd szobájába csalta, ahonnan 35 perccel később távoztak. Előtte még a hotel folyosóján is rámászott a nőre - szó szerint, ugyanis a felvételek tanúsága szerint a padlón feküdtek. A nő másnap semmire sem emlékezett - nem hogy az erőszakra, de még arra sem, hogy találkozott volna a zenésszel.

A bíróság április 29-én hozott döntése alapján a történtek nemi erőszaknak minősülnek. A videós bizonyítékok alapján egyértelműnek tűnt ugyanis, hogy Bennett kihasználta a fiatal lány erős részegségét: az áldozat gyakorlatilag egyáltalán nem volt tisztában azzal, mi történik körülötte.

Ugyan a tárgyalás első hete végén megszületett az ítélet, az, hogy milyen büntetést kap a billentyűs, majd csak június 14-én derül ki - ugyanakkor az esküdtszék öt év börtönbüntetést javasol - írja a New York Daily News.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek