Még csak húszéves, de már országos díjat nyert Székely Szilárd cukrász minősítésben. A Pelikán-kupán nem csak aranyminősítést kapott, hanem a különdíjat is hazavitte lenyűgöző süteményeivel.
– Egy dísztortával, zsúrtortával és egy nyolcszemélyes dísztállal indultam. Eleinte megijedtem, mert láttam, hogy mindenki valami különleges francia süteménnyel készült, idősebbek is voltak, mint én. De hittem a mignonban, amit választottunk a főnökömmel, Kis Zoltánnal, mert régen a Marcipán cukrászda ezzel már kétszer is kapott arany minősítést. Ez a mignon viszont eltér a szokványostól. Egy darab mindössze három dekát nyom, betöltve, díszítéssel, mindennel együtt – magyarázta Szilárd.
– Mindig cukrász akartam lenni. Nincs megállás, a következő tervem, hogy lerakjam a mestervizsgát. Nagyon élvezem a formatorták készítését és a gyümölcsözést, de nem ülhetek a babérjaimon, van még mit tanulnom.