<p>Állítása szerint Cininek soha nem volt szüksége diétázásra, és most sem szigorú fogyókúrával szabadul meg a sérülései miatt felszaladt kilóktól.</p>
Az elmúlt időszakban több dolog is akadályozta Zalatnay Saroltát a fellépésein és a mindennapjaiban, mert egy esés miatt térdében a porc megsérült, és néhány bordáját is eltörte. A fájdalmai azóta megszűntek, de érthető módon, az előtte rendszeresen sportoló énekesnő nem tudott annyit mozogni, mint korábban, így azt tapasztalta, hogy felszedett pár kilót. A rajongóinak azonban azt üzente a FEM3 Caféban: „Le fog menni ez a kis poci, ami feljött”.
– Semmi különleges nincs, a sérülésem előtt hetente kétszer jártam itt nálunk, Tárnokon aerobikozni, egyszer-kétszer teniszezni, és háromszor szobabicikliztem. Most ugyanezt elkezdtem csinálni, és próbálom elérni ugyanazt az intenzitást, amit az elmúlt hónapokban nem tudtam. A színpad persze ugyanúgy fogyaszt, ám a munka is könnyebb, ha egyébként is rendszeresen mozgok – kezdte a Borsnak Cini, majd arról beszélt, hogy a fogyáshoz számára a mértéktartáson keresztül vezet a legrövidebb út.
– Isten igazából nem hiszek a fogyókúrákban, nagyon nem is volt rá soha szükségem, hiszen mindig maximum 4–7 kiló felesleg jött fel rám. Nem éhezem, hanem visszább veszek azokból a dolgokból, amiket szeretek. Az én rendszertelen életembe az sem fér bele, hogy délután öt óra után már ne egyek, hiszen van, amikor este kilenckor koncertezem, előtte pedig muszáj ennem – meséli az énekesnő, majd elárulja, milyen ételek csábítják el leginkább.
– Imádom az édességet, a tésztákat, a kenyeret, de ezeket le kell cserélni zöldségre, gyümölcsre. A csokit lehet helyettesíteni fitneszmüzlivel vagy zabkásával, ezek is finomak tudnak lenni, bár nyilván nem úgy ízlenek, mint egy jó tojásos nokedli, ami persze egy hónapban egyszer még így is belefér. Húsból keveset eszem, de már nem vagyok kis csaj, amikor bármit ehettem. Tinikoromban, ha anyu jót akart nekem, rántott húst készített krumplipürével és salátával, vagy mákos tésztát, krumplis tésztát, esetleg túrós tésztát, ami a nevelőapám kedvence volt, de a sonkás cvekedli is nagy kedvenc volt. Ezek az ízek megmaradnak a gyerekkorunkból, és nehéz tőlük teljesen megválni – mondta lapunknak a szeptember végéig minden hétvégén koncertező énekesnő, aki a jó forma érdekében a napi egy liter frissen facsart narancslevét is vízre cserélte.