Forrás: Végh István
A világ tíz leggusztustalanabb étele között tartják nyilván azt a bébipolipot, amit élve kell megenni. A népszerű stylist-műsorvezető legújabb könyve kapcsán árulta el a Borsnak, hogy imádja kipróbálni a különböző nemzetek ételkülönlegességeit, ám Dél-Koreában komolyan meggyűlt a baja ezzel a „finomsággal”.
– Szöulban kipróbáltam a san nakjo nevezetű fogást, ami a helyi nyersen fogyasztandó, élő polipot jelenti. Nagyon szeretek minden ilyesmit kipróbálni, tücsköt, bogarat, de ez nagyon kifogott rajtam. Két napig egy kórházban vendégeskedtem, annyira kikészült tőle a gyomrom – osztotta meg a Borssal nem mindennapi kalandját Márk.
Márk már négyéves korától kezdve rendszeresen főzött, ám gasztronómiai szempontból a Madridban töltött évek voltak számára a legmeghatározóbbak, ahol azt is megtapasztalhatta, hogy bizony a szerelmet is meg lehet találni a konyhában.
– Volt valaki, aki nem akart észrevenni egy bárban, de én már régóta néztem. Később mégis összetalálkoztunk és elhívtam magamhoz. Igazi magyaros libamájlakomával vártam. Akkor megtört a jég és egy rövid, de annál intenzívebb románc vette kezdetét – mesélte Márk, aki saját receptjeivel kápráztatja el az olvasóit.