A királynő cukrászséfje elárult néhány titkot a brit királyi család karácsonyi édességfogyasztási szokásairól, ahogy arról is, a Buckingham palotában mindig elfoglaltak a cukrászok, de az ünnepi időszakban ez hatványozottan igaz. Kiderült, hogy II. Erzsébetéknél is a klasszikus sütemény, a mézeskalács a legnépszerűbb, amiből ilyenkor jócskán fogy.
Ezt hagyományos recept szerint készítik a palota cukrászai, de azért néhány trükköt elárultak ezzel kapcsolatban. Mégpedig azt, hogy a tésztát egy éjszakán át pihentetik a sütés előtt, majd miután formára vágták, még a hűtőbe is beteszik egy órára, hogy biztosan megmaradjon az alakja. A sütésre csak ezután kerül sor. Ezután pedig jöhet a máz, amivel még személyesebbé válnak a sütik, és aztán persze egy részük díszként a karácsonyfán landol.
II. Erzsébet azonban nem csak a mézeskalácsot szereti, hanem a hagyományos brit mince pie is a kedvencei közé tartozik, de a Buche de Noël, azaz a karácsonyi csokis fatörzstorta is az elsők között szerepel.
#DYK Royal Pastry chefs will create over 1,200 mince pies for each of the festive receptions held at the Palaces this Christmas? Get the recipe here: https://t.co/kQrORQ9g5L pic.twitter.com/BLxUfTSRHc
— The Royal Family (@RoyalFamily) 2018. december 17.
(via Today)