Olimpiai bajnok lett tíz kilométeres nyílt vízi úszásban, ami még nem ok arra, hogy a halakkal is jóban legyen.
Forrás: RTL Klub
Magabiztosan jelentkezett a Konyhafőnök VIP főzőversenyébe úgy, hogy alig tudott valamit a konyhaművészetről. De Risztov Éva hitt magában.
– Bejutottam negyven versenyző közül a legjobb hatba – újságolja büszkén. – Úgy, hogy harminchárom éves koromig csak néhány magyaros ételt tudtam elkészíteni. Felkerestem egy séfet, egy hentest, ők ismertettek meg a húsokkal. Csak a hentesnél tanultam gyakorlatban, fogdostam a húsokat. A séf elméletet tanított, a többit az internetről szedtem össze, videókat néztem. Persze Sárközi Ákostól és Rácz Jenőtől is lestem el fogásokat.
Éva az ismerőseivel, barátaival hetekig csak a tálalásról, főzésről beszélt.
– Azt sem kérdeztem meg, hogy vannak – mosolyodik el Éva, majd elárulja, mi a kedvence. – Mindenem a libamáj. Akármikor kellett készíteni, annak a felét biztosan megettem. Nem úgy a hal. Az trauma volt, a szagát sem bírom. Nem szívesen kóstoltam. Nem a versenytársaimmal, hanem a tengeri állatokkal, magammal küzdöttem. Nem ismerem, nem eszem meg, de oda kell tennem a zsűri elé. Ezt hogyan oldjam meg? Soha nem kóstoltam ilyen ételt. Nálunk biztosan nem lesz halászlé karácsonykor – neveti el magát. – Rám kényszerítette a családom a karácsonyi menü elkészítését. Meglepetés lesz, ők még soha nem ettek a főztömből. Debütálok otthon. Meglepett, hogy újra képes vagyok küzdeni. Sokat tudok fejlődni a mai napig. A főzéstől újra olyan adag adrenalint kaptam, amennyit csak a sport tudott megadni.