Elképesztő méretek jellemzik az ország legnagyobbnak kikiáltott Rákóczi-túrósát. A piskótaalap 7x6 centis, amin kétcentis túróréteg, majd négy centi magas hab díszeleg, rajta egy kis lekvár: így összesen cirka tíz centi magas. A székesfehérvári M7 Bistróban készítik. Az autópálya pihenőjében működő étteremben kapható már több mint negyven éve. A vendégek is gyakran rákérdeznek, mitől áll meg a tojáshab a tetején?
– A tojáshab attól szép fényes és kemény, hogy egy tojásfehérjéhez öt deka cukor kerül – árulta el a megoldást, valamint még néhány trükköt Bokor Péter séf. – A titok a tradícióban és az alapanyagokban rejlik. Erzsi néni készítette már negyven éve a cukrászsüteményeket. Reggelente hat órakor kezdett, hogy nyitásra mindennel kész legyen. Ma már nyugdíjasként segít be olykor, de az elkészítési folyamatok és a recept az maradt, amit az étterem fennállása óta használt – mondta a séf, aki szerint fontos, hogy az étteremben nem használnak kész cukrászati termékeket, de a többi ételt is friss alapanyagokból készítik.
– A túrót például frissen, Pusztaszabolcsról hozzák. A sikeréhez az is hozzá tartozik, hogy mindent frissen készítenek és nem tárolnak, ha elfogy valami, kikerül az aznapi kínálatból és csak másnap lesz újra.