Celeb

Altatás nélkül kéri a műtétet Dózsa László

Szabó Sándor

Létrehozva: 2019.05.10.

Akár altatás nélküli szívműtétet is bevállalnék – közölte a Bors érdeklődésére Dózsa László színművész, aki tíz napja a balatonfüredi Állami Szívkórház kényszerű lakója.

A 76 éves Dózsa László számos színdarabban, a 80 huszár című, Sára Sándor rendezte filmben is szerepelt. Fiatal korában a Bp. Építőkben bokszolt, és olyan vehemensen edzett, hogy a szívével már akkor orvoshoz került.

– Felgyógyultam, de több mint fél évszázaddal később e létfontosságú szervemmel megint orvoshoz fordultam – árulta el a színész. A vizsgálatok során kiderült, hogy Dózsa László egyik szívbillentyűje működésképtelen. 

Felvetettük, hogy New Yorkban a Rolling Stones-frontember, Mick Jagger egyik szívbillentyűjét nemrég operáció során cserélték le, amire a márciusban Kiváló művész kitüntetést kiérdemelt színművész fanyar humorral reagált:

– Lehetséges, de Jaggert nem lőtték le a szovjet katonák 1956 novemberében a Tisza mozi falánál, amikor a Magyar Divatcsarnokot védtük felkelőtársaimmal egyetemben.

Végtelenül jólesett neki régi cimborája, Harsányi Gábor füredi látogatása, és Csongrádi Kata is gyors jobbulást kívánt neki Facebook-üzenetében.

– A billentyűműtét elkerülhetetlennek tűnik, ám mivel életemben túl sokszor altattak kloroformmal, ezért az aneszteziológus szerint egy újabb altatás azzal a veszéllyel jár, hogy átaludnám magam a másvilágra. Ez tehát nem járható út. Jelenleg infúziót kapok, de megfordult a fejemben, hogy altatás nélkül is vállalnék műtétet, elvégre a gyermekeim és a négy unokám visszavárnak, ráadásul van még bőven megvalósítandó tervem az életben. Meglehet, gyógyszeres kezeléssel is rendbe hozható a baj, de erről az orvosaim döntenek.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek