Celeb

Séfek séfe: Nem biztos, hogy a legjobb nyer

G. Sz.

Létrehozva: 2019.11.04.

Utolsó hetéhez érkezett a Séfek Séfe, a TV2 gasztrotehetség-kutatója. A három séfet arról kérdeztük, a hajrában mi dönthet az ő tanítványaik javára.

Egyre keményebb csapatversenyek, egy kétfordulós elődöntő és egy maratoni döntő vár Krausz Gábor, Vomberg Frigyes és Wolf András tanítványaira, pénteken pedig kiderül, ki lesz a Séfek Séfe, és ki viheti haza a tízmillió forintos fődíjat, illetve a kéthetes franciaországi szakmai továbbképzést a világ egyik leghíresebb séfiskolájában.

Krausz Gábor szerint a folyamatos stresszhelyzetek miatt ilyenkor már mindenkin látszik a fáradtság.

– Amikor az érettségire készül az ember, akkor sem az azelőtti éjszakán tanulja meg az anyagot. Nem biztos, hogy ilyenkor varázsolni kell, az elődöntőben szerintem inkább biztosra kell menni, és a döntőn kell mindent vagy semmit alapon kockáztatni a győzelemért – mondta a Borsnak Krausz Gábor, aki úgy véli, hogy csapatával ezúttal sokkal nyugodtabb volt minden, mint az előző évadban.

Wolf András viszont éppen ennek az ellenkezőjét érezte.

– Nekem sokkal nehezebb dol­gom volt, mint az előző évadban, mert sokkal önfejűbb, akaratosabb embereket választottam a csapatomba. Tartom, hogy ebben a műsorban nem feltétlenül a legerősebb kutya győz, hanem az, aki a legkitartóbb, vagyis aki fejben is ott tud lenni a végéig. Olyan dolgot kell készíteni, amiben biztos és rutinos az ember, mert ha valaki túlvariálja a dolgokat, pici dolgokon is elcsúszhat – vélekedett a séf.

Vomberg Frigyes szerint az utolsó héten is az íz lesz a kulcs.

– Ilyenkor a legjobban az ízt kell beletenni, és nem viccelek. A versenyzők annyira be tudnak stresszelni, hogy kis túlzással azt sem tudják, hogy eljöttek-e ott­honról. Az a tapasztalatom, hogy nem a legjobb szakács szokott győzni, hanem az, aki men­tá­lisan a legjobban bírja.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek