A műsorvezető kerüli a nagy reggeliket, mert utána falási roham tör rá. Borbás Marcsi a 4–6 óránkénti változatos étrendben hisz, aminek meg is van az eredménye.
Forrás: Czerkl Gábor
Borbás Marcsi annak ellenére, hogy a Gasztroangyal című sikerműsora egy időre megpihent, nem állt meg, és jelenleg a férjével közösen vezetett online portál, az egy.hu felületén osztja meg receptjeit, trükkjeit. Innen tudhattuk meg azt is, hogy a műsorvezető néhány napja diétázni kezdett, és saját módszerét követve tíz nap alatt két kilótól szabadult meg.
Az ország gasztroangyala pedig elárulta, pontosan milyen elveket is követ fogyókúrája során.
– Az első, hogy nem szabad nagy reggelit csapnom, mert két óra múlva olyan agresszív éhség lesz úrrá rajtam, hogy ami az utamba esik, azt felfalom. Ugyanez igaz a reggeli szénhidrátfogyasztásomra is, tehát nem ehetek – még mértékkel sem! – lekváros vagy mézes kalácsot, de még zabkását sem – kezdte a műsorvezető.
– A második fontos tapasztalatom, hogy akkor fogyok a legkönnyebben, ha nem napi ötször, hanem 4–6 óránként eszem. A harmadik, hogy nem szabad monodiétáznom, mert néhány nap után kinyitom a hűtőt, és összevissza eszem mindent. A negyedik, hogy diéta alatt is jóízű ételeket kell ennem, mert ugyanúgy járok, mint a monodiétával. Tehát a reggeli legyen zsírokban gazdag, lehet tojás is, az ebéd bármi (persze nem 5 fánk, fél kiló kenyér stb.), a vacsora pedig zömében zöldség és fehérje – mesélte az 51 éves tévés.