<p>Az egyik legelterjedtebb kártevő rovarfajból készít bizarr főételt egy versenyző a Séfek séfe mai adásában.</p>
Forrás: TV2
A TV2 Séfek séfe stúdiójában évről-évre feltűnnek olyan versenyzők, akik egy életre nyomot hagynak az ítészekben.
Az idei évad egyik legextrémebb fogása biztosan a ma esti felbukkanó adás csótányos főétele lesz, ami rendesen próbára tette a séfek gyomrát.
Azzal, hogy én ide eljöttem, feszegetni szeretném a séfek és egyben a saját határaimat is
– kezdte a Borsnak Sztipanov Mariann.
– Mivel nem eszem húst, gondoltam, egy környezetkímélőbb étellel állok elő. Sült csótányt hoztam készítek lila gnocchival és egy kis spenótpürével. A csótány íze elég sajátos, nagyon egészséges, mert van benne ásványi anyag, vitamin és fehérje, körülbelül ugyanannyi, mint a csirkehúsban – magyarázta Mariann, aki szerint a csótányok nem szenvednek, amikor élve a forró olajba dobja őket.
– Amikor belekerülnek az olajba, akkor azonnal meghalnak és így talán nem annyira fájdalmas nekik – vélekedett a versenyző, akinek meggyűlt a baja a csótányokkal, amikor azok szétszéledtek a pultján.
A rovaros fogás mellett polipot is tálaltak a séfeknek a forgatáson. A polentával, nachossal és pattogatott kukoricával megálmodott tengeri herkentyű azonban nem igazán nyerte el a séfek tetszését, főleg, mert a polip teljesen nyers maradt. Krausz Gábornak ez már annyira sok volt, hogy ki is rohant a stúdióból.