Celeb

Családja most közölte a gyászhírt, újabb legendás énekes hunyt el a kórházban

Létrehozva: 2021.12.13.

Módosítva: 2021.12.13.

Elhunyt 81 éves korában Vicente Fernandez háromszoros Grammy-díjas és kilencszeres Latin Grammy-díjas legendás mexikói énekes.

A ranchera műfaj legnagyobbjaként ismert előadó sötét, elegáns mariachi öltönyökben és a hozzájuk illő sombrerókban lépett fel.

Dalai, például a Volver, Volver (Vissza, vissza) és a Como Mexico no hay dos (Mexikónak nincs párja) című slágere különösen népszerűek voltak az Egyesült Államokba emigrált mexikóiak körében, mivel kifejezték a haza iránti vágyakozás érzését.

CSALÁDJA KÖZLÉSE SZERINT FERNANDEZ AUGUSZTUSBAN ELESETT ÉS MEGSÉRÜLT, AZÓTA KÓRHÁZBAN KEZELTÉK AZ EBBŐL ADÓDÓ PROBLÉMÁI ÉS EGYÉB BETEGSÉGEK MIATT.

Rajongói mellett olyan sztárok búcsúztak tőle a közösségi médiában, mint Gloria Estefan, Ricky Martin és Maluma.

Andres Manuel Lopez Obrador mexikói elnök "a ranchera zene szimbólumának" nevezte Fernandezt, akit a Don Chente néven is ismert a közönség.

Vicente Fernandez Gomez 1940-ben született Jalisco állam Huentitan El Alto városában. Gyerekkorát nagyrészt apja, Ramon Fernandez farmján töltötte.

A zenész több mint 50 millió lemezt adott el, több mint 30 filmben szerepelt. 1998-ban csillagot kapott a hollywoodi Hírességek sétányán.

A közönségtől 2016-ban 85 ezer ember előtt, a mexikóvárosi Azteca Stadionban vett búcsút.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek