Fájdalom

Megszakad a szív: barátjuk koporsója mellett aludt az együttes, mert "nem szeretett egyedül lenni"

Létrehozva: 2022.10.10.

A Boyzone tagjai Stephen Gately koporsójával aludtak, mert az énekes nem szeretett egyedül lenni.

Ma volt 13 éve, hogy a Boyzone sztárja, Stephen Gately mindössze 33 évesen elhunyt. Zenésztársai és barátai teljesen összetörtek. Stephen a mallorcai nyaralójában lett rosszul, szívbetegségben szenvedett, ez okozta a halálát is. Csapattársai, Ronan Keating, Keith Duffy, Shane Lynch és Mikey Graham azonnal odarepültek, hogy hazahozzák „testvérüket”. 

2009-ben egy borongós októberi reggelen utolsó útjára kísérték Stephent, miközben zokogó csapattársai vállukon vitték a koporsót. A hírességként szerzett barátai – köztük a Westlife, Louis Walsh, Jason Donovan és Vanessa Feltz – keveredtek azokkal a barátokkal, akiket gyerekkora óta ismert.

A kápolnán belül minden folyosót liliom – Stephen kedvenc virága – díszítette, a falakon pedig a sztár képei lógtak. Szerettei ajándékokat hagytak az oltárnál, köztük egy Miki egér plüsst, amely a Disney iránti szeretetét és a "mesékben való hitét" szimbolizálta, hidratáló krémet, hogy a szépségápolási termékek iránti szeretetét tükrözze, és egy mikrofont a hangjának szimbólumaként.

De Boyzone laudációja bizonyult a legszívszorítóbbnak, Ronan pedig küszködött, hogy könnyein keresztül beszéljen.

"Elveszítettünk egy testvérünket, én pedig a szárnysegédemet" – mondta elcsukló hangon. Várta, hogy a könnyei elapadjanak, és így folytatta: "Élni fog a dalainkban, és amikor négyen együtt vagyunk, a szelleme itt lesz velünk. De nélküle soha nem lesz ugyanaz. Egy gyönyörű férfi volt, aki most már csodálatos angyal. Nagyon fogsz hiányozni, testvérem, szeretlek és örökre szeretni fogunk, de tudjuk, hogy békére leltél. A tökéletes békére".

A temetés előtti estét a Boyzone tagjai a kápolnában töltötték, hálózsákban aludtak Stephen koporsója mellett. Az énekes édesanyja ugyanis elmesélte nekik, Stephen mindig is utált egyedül lenni, félt a sötétben. A fiúk pedig még utoljára vigyáztak arra, hogy barátjuk ne legyen egyedül.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek