Gyász

"Semmiért nem adnám oda az unokáimat" – mondta egyik utolsó interjújában Dunai Tamás

Cs.I.G.a

Létrehozva: 2023.02.25.

Mohács díszpolgára, bölcsész, színházi ember, családapa és nagypapa volt Dunai Tamás. A színész hatalmas megtiszteltetésnek élte meg, amikor a Halhatatlanok Társulatának tagjává választották.

Dunai Tamás nemrég tragikus hirtelenséggel hunyt el. A Jászai Mari-díjas színész tavaly lett a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, ennek alkalmából készített vele egy interjút a hot! magazin. Többek között a gyerekkoráról, családjáról, kedvenc szerepeiről és Mohácshoz köthető élményeiről mesélt, ahol az egyetemig élt.

Érettségiig ott éltem. Ott telt a gyerekkorom, ott voltam először szerelmes, ott tanultam meg úszni, zenélni… Negyedik gyereknek érkeztem a családba, egyetlen fiúként. Amikor a bába kiszabadított a köldökzsinór szorításából, a nővéreim szaladtak, és kiabáltak: „Fiú született!” Ők vigyáztak rám, pelenkáztak, egyszer kis is ejtettek a földszintes ház ablakán egy lavór vízbe

 – mesélte gyerekkoráról Dunai Tamás.

Fotó: Bús Csaba

Édesanyját 13 évesen veszítette el, majd apja újra nősült, így még két testvére született. A család mindig is fontos szerepet töltött be az életében, három gyereke lett, akiknek a születéseikhez egy-egy színházi bemutatója köthető a színésznek. Gyermekei hat unokával áldották meg, akikkel nagyon szoros kapcsolatot ápolt. 

Öt kislány- és egy fiúunokánk van. Nem vagyok focizós nagypapa, inkább mesélős. Hosszú meséket olvasok fel, és az a kedvenc, amikor villanyoltás előtt egy adott témáról találok ki történeteket.. Senkiért és semmiért nem adnám oda az unokáimat és azt a szeretetet, ami közöttünk van – idézte fel unokáival kapcsolatos élményeit a színművész a tavaly nyáron készült interjújában, amit teljes terjedelmében a Riposton olvashatnak el.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek