Veszteség

Gyászol a Radio 1: elhunyt a népszerű műsorvezető

KL

Létrehozva: 2024.01.12.

12 éven át ő volt az egyetlen női műsorvezető a csatornánál. Annie Nightingale 83 éves volt.

Szörnyű hír érkezett: 83 éves korában elhunyt Annie Nightingale, aki a BBC Radio 1 első női műsorvezetője és DJ-e volt. A lemezlovas rövid betegség után vesztette életét londoni otthonában - jelentette be a családja.

gyertya gyász halál
Annie Nightingale 83 éves volt Fotó: Pexels (illusztráció)

Annie Nightingale még 1970-ben csatlakozott a rádióhoz, ahol 12 éven át ő volt az egyetlen női műsorvezető. Közismert volt arról, hogy szenvedélyesen szerette a különfélébb zenéket, Presents című műsorával pedig egészen a tavalyi év végéig találkozhattak a hallgatók.

Annie úttörő volt, és sokak számára inspirációt jelentett. Hat évtizedes BBC televíziós és rádiós műsorvezetése után is töretlen maradt a lelkesedése, hogy megossza a közönséggel ezt a lelkesedést. Soha ne becsüljük alá azt a példaképet, akivé vált. Ajtókat tört be azzal, hogy nem hajolt meg a szexuális előítéletek és a férfiak félelmei előtt, fiatal nők generációinak adott bátorítást, akik Annie-hez hasonlóan csak egy csodálatos dallamról akartak mesélni, amit éppen hallottak

- olvasható a család szívszorító közleményében, amelyben megjegyzik, hogy Annie életművének megünneplésére tavasszal egy megemlékezést szerveznek.

Aled Haydn Jones, a BBC Radio 1 jelenlegi főnöke is megemlékezett Annie Nightingale-ről:

− A Rádió 1 összes munkatársa le van sújtva Annie elvesztése miatt, a gondolataink a családjával és a barátaival vannak. Annie világklasszis DJ, műsorvezető és újságíró volt, és egész pályafutása során az új zenék és az új művészek bajnoka volt. Ő volt az első női DJ a Radio 1-nél, és az 50 év alatt, amit a rádióban töltött, úttörő szerepet játszott a nők számára az iparágban. Egy műsorszolgáltató legendát veszítettünk el.

A család azt kérte a sajtó munkatársaitól, hogy tartsák tiszteletbe a gyászukat és egyelőre nem kívánnak nyilatkozni a témában - írja a Mirror.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek