A mesterséf a Pokol Konyhájának weboldalán tette közzé a receptúrát.
A jó ropogós sültkrumpli elkészítése trükkös tud lenni. Egészen idáig volt azonban ez így, ugyanis fény derült a séfek séfének, Gordon Ramsay-nek a saját, könnyű, tökéletes, ízletetes, ropogós, sütőben sült krumpli receptjére. Ha szeretnél virítani a hétvégi összejövetelek során, akkor ezzel biztos sikerülni fog. Hiszen ki ne szeretné a kívül kemény, pirult, belül omlós sültkrumplit.
Mint Ramsay receptjéből kiderül, összesen 7 hozzávalóra van szükség eme tökéletes körethez. Lássuk mik ezek:
10 dkg kacsa vagy libazsír (esetleg olívaolaj, ha azt valaki jobban kedveli), 2 evőkanál búzadara, két gerezd fokhagyma, 1.2 kg lisztes krumpli, egy marék rozmaring, egy csipet ső és bors
A sütőt az étel elkészítéséhez melegítsd elő 200 celcius fokra. Ezt követően hámozd, majd vág fel a krumplit. Ezt rakd egy csipet sóval megszórt nagy lábos vízbe, majd kis lángon 6 percig főzd azt. Míg a krumpli fő, addig a tepsit kend ki a zsírral, majd rakd a sütőbe, hogy az felolvadjon benne. Ez idő alatt, ha lejárt a 6 perc, akkor vedd le a tűzről a lábost, majd jól csöpögtesd le a főtt krumplit egy szűrőben.
Ezt követően jön a titok, amitől kívül jó ropogós lesz: a búzadara. Fogd a két evőkanálnyi hozzávalót és rázd össze vele óvatosan krumplit, majd hagy száradni azt nagyjából öt percig. Ez idő alatt egy késsel aprítsd fel a két fokhagyma gerezdet. Ezt követően pedig mehet is a krumpli a maradék hozzával együtt a tűzforró tepsibe.
A sütőt állítsd 40-45 percres időzítőre.
Ramsay kiemeli, a tökéletes ropogós élményért ajánlott 15 percenként átforgatni azt!
A krumpli végül akkor lesz tökéletes, amikor aranybarnára sültek. Sütőből való kivétele után pedig jöhet rá még só és bors, majd tálalható is.
A recept 4-6 személyre szól - írja a Mirror.