Gyász

"Egyre jobban fáj" - Babicsek Bernát 44 éves lenne, sírva nyilatkozott az édesanyja

Doris

Létrehozva: 2024.06.28.

Június 28-án ünnepelné 44. születésnapját a sokoldalú művész, aki lakástűz áldozata lett. Babicsek Bernát édesanyja, Márta néni a mai napig nem tudja feldolgozni fia elvesztését.

Belegondolni is szívfájdító, hogy a tehetséges színész-harmonikás, Babicsek Bernát június 28-án, ezen a napsütéses pénteken még csak a 44. születésnapját ünnepelné.

Babicsek Bernát június 28-án lenne 44 éves (Fotó: Facebook)

Mint ismert, a népszerű, tehetséges, sztárallűröktől mentes zenész 2021. december 31-én vesztette életét solymári otthonában, lakástűzben. Bernát egy előadás után későn ért haza, ám ennek ellenére főzni kezdett. A fáradtság miatt azonban elaludt, és már soha többé nem kelt fel.

Babicsek Bernát ügyét újra elővették

Ahogy arról a Bors már beszámolt, gyászoló család úgy véli, a tragédia megelőzhető lett volna, mert a fiuk házában riasztórendszer működött. A központba érkezett is jelzés, egy járőr kiment a helyszínre, de a színész édesanyja, Márta néni szerint a felvételekből egyértelműen kiderült, a járőr csak öt méterre közelítette meg a házat. Úgy gondolja, ha közelebb ment volna, érzékelte volna a füstöt, ugyanis a lakás koromfeketére égett. A Budakörnyéki Járásbíróságon június 25-én, kedden újabb tárgyalás volt az ügyben, a járőr felelősségét vizsgálták.

Az előkészítő ülésen elhangzottak értelmében a helyszínre vezényelt járőr összesen 2 percet és 55 másodpercet töltött a helyszínen azon a tragikus decemberi éjszakán. Ez idő alatt pedig – a vád szerint – be sem ment az ingatlanba, és végig sem járta azt a területet, amit kellett volna. Azt viszont észlelte, hogy a szellőzőből füst áramlik ki, valaki pedig horkol az épületben. Ám ő ezt a személyt nem azonosította, a füst okát pedig nem derítette ki. A katasztrófavédelmi szerveket sem értesítette.

Babicsek Bernát édesanyja tisztázni szeretné fia nevét

A tragikus sorsú színész édesanyja, Márta néni a keddi előkészítő ülés után sírva nyilatkozott a Borsnak. Elmondta, egyáltalán nem a bosszú vezérli, csupán szeretné tisztázni Bernát nevét. Szerinte ugyanis a nyomozás során próbálták abba az irányba terelni az ügyet, hogy a zenész részeg volt azon a tragikus éjszakán.

Márta néni azt is kiemelte, hogy számára az idő nemhogy enyhítené a gyászt, pont hogy erősíti a fájdalmat. 

Az ember arra, hogy a saját gyerekét elveszíti, nem számít, és ezért fel se tudja fogni. Még mindig nem hisszük el, hogy ő nincs. Így, hogy egyre több idő telik el, már nyilvánvaló, hogy ő nem jön haza, és épp ezért egyre jobban érezzük a hiányát, és egyre jobban fáj. Nem tudom, hogy ez az időszak másnál hogy van, vagy hogy meddig tart. Mondták, hogy az idő enyhít, de a mi esetünkben az idő egyre erősíti a fájdalmat és a hiányt – vallotta be sírva a fiatalon elhunyt Babicsek Bernát édesanyja, akinek talán még éveket kell várnia arra, hogy megszülessen az ítélet.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek