Béke

Curtis: Csak a béke az elfogadható!

Bors

Létrehozva: 2024.06.07.

Módosítva: 2024.06.07.

Kijelenthetjük, hogy egyre hangosabbak az Európai Unió tagállamai között a háborúpárti hangok. Curtisnek azonban határozott véleménye van erről: nem küldhetünk magyar katonákat egy másik ország háborújába!

Curtis határozott véleményt fogalmazott meg a NATO által tervezett katonai misszióról: szerinte elfogadhatatlan, hogy magyar fiatalok vívjanak meg egy olyan háborút, melyhez az országunknak köze sincs...

Curtis
Curtis szerint csak a béke a megoldás a háborúra! (Fotó: Bors)

Curtis: Csak a béke az elfogadható!

A rapper lapunknak bővebben is kifejtette a véleményét. Elmondta, hogy nagyon meglepődne, ha koncert  helyett egy másik országban , más nemzetek háborúját kellene  vívnia, de a  gyermekét sem engedné el. Szerinte a háborúnak csak akkor lehet vége, ha leteszik a fegyvert, és békésen rendezik az ellentéteket!

Azt gondolom, 2024-ben arról beszélni, hogy magyar embereket küldünk más országba harcolni, már eleve egy lehetetlen felvetés, főleg úgy, hogy semmi közünk ehhez a háborúhoz

– kezdte a Borsnak a rapper, aki egy konkrét példát is felhozott a témában, ugyanis szerinte szülőként senki sem akarja átélni azt, hogy a gyermekét elvigyék a csatatérre, és csak a jószerencsében bízhat, hogy épségben  hazatér-e vagy sem. 

– Én nem örülnék, ha holnap azt mondanák: fellépés helyett el kell utaznom egy  más országba,  emberekre  lövöldözni. És azt sem engedném, hogy a kisfiamat elvigyék, később,  ha már nagyobb lesz.  Ez szerintem a mai  világban elképzelhetetlen, és biztos vagyok benne, hogy nem a harc  a megoldás. Mindenképpen a békére kellene törekedni, és azt megérteni  mindenkinek , hogy ha más nemzetek háborúját segítjük,  bármilyen módon, az nem vezet előre. Csak a béke az elfogadható! –  jelentette ki határozottan Curtis, akinek a sorkatonaságról is megvan a véleménye. Úgy véli, hogy arra semmiképp sem kötelezhetnek fiatalokat, hogy mások háborúját vívják, és szerencsére egyelőre nem is kell emiatt aggódnia, hiszen Orbán Viktor miniszterelnök kijelentette: nincs napirenden a sorkötelezettség visszaállítása, ugyanis "Magyarország megengedheti azt a luxust, hogy csak hivatásos hadsereget tartson fenn."

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek