Sokkoló

Hevesi Kriszta tíz évig hordozta magában a traumáját: „Meg akartak erőszakolni!”

K. C.

Létrehozva: 2024.06.27.

Megdöbbentő őszinteséggel mesélt gyerekkori traumáiról.

Traumák és visszaemlékezések, amik még húsz év távlatából is megviselhetik az embert. Dr. Hevesi Krisztina jól ismert és a közösségi médiában aktív, népszerű magyar pszichológus, egészségfejlesztő szakpszichológus, sportszakpszichológus. 

Hevesi Kriszta / Fotó: Tények

Kutatási szakterülete a szexuálpszichológia. Kiemelt kutatási területe továbbá a stressz és megküzdés, valamint a fizikai aktivitás és a szexuális elégedettség szerepe a jóllétben. Így sokan nem is gondolnák róla, hogy milyen súlyos traumákat szenvedett el maga is. 

„Öt ilyen esetem volt, amikor sarokba szorítottak, el kellett futnom vagy akár a barátnőmnek a nagypapája a vízben elkezdett közeledni felém. (...) Volt, hogy torkom szakadtából sikítottam, és az álmaimban az jelent meg, hogy nem jön ki hang a torkomon” – tépte fel gyermekkori traumáiról a sebeket az ismert magyar szexuálszpichológus a Tények kamerái előtt. 

Több olyan esetet is átélt, ami az egész életére kihatással volt. Az első traumatikus élményénél, mindössze hat éves volt. Erről is őszintén mesélt a Tényekben.

„Egy férfi beszorított engem a liftbe, két emelet közzé. Ügye azért voltam egyedül, mert anyu épp veszélyeztetett terhes volt, apu épp dolgozott, és valójában csak a háztömb hátsó oldalára kellett iskolába mennem. Gondolták annyit azért nem tévedek el” – mesélte Hevesi Kriszta, akinek a zaklató férfi külseje azonban annyira beleégett a memóriájába, hogy a mai napig úgy emlékszik rá, mintha csak tegnap történt volna.

Továbbá megrázó részletek Heves Kriszta interjújában:

Hevesi Kriszta jelentős hozzájárulást nyújtott a mentális egészség előmozdítása és a pozitív pszichológia területén Magyarországon. Számos könyv szerzője, előadó, és gyakran hivatkozott szakértő a médiában, aki munkásságában komoly figyelmet fordít a társadalmi jólét és az egyéni boldogság kérdéseire. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek