Gyász

Most jött a szörnyű hír: elhunyt az életműdíjas színművész, mindenki Cibi bácsija

Bors

Létrehozva: 2024.06.29.

"Mindenki Cibi bácsija színházunk pótolhatatlan, oszlopos tagja volt."

Életének 84. évében pénteken elhunyt Dobos Imre, a nagyváradi Szigligeti Színház Életműdíjas színművésze. Halálának okát nem közölték.

Mindenki Cibi bácsija színházunk pótolhatatlan, oszlopos tagja volt, akinek időskorban is lankadatlan fiatalos energiája, lelkesedése és szakmai odaadása mindannyiunk számára inspirációként szolgált. Emlékért örökre megőrizzük!

– írja a nagyváradi színház.

A marosvásárhelyi születésű színművész 1966-ban diplomázott a Szentgyörgyi István Színművészeti Intézet színész szakán. 1988 óta volt a Szigligeti Társulat tagja, azt megelőzően a sepsiszentgyörgyi színházban játszott - írja a Maszol

Színészi munkásságáért számos kitüntetést kapott: 1992-ben a IV. Határon Túli Magyar Színházak Fesztiválján, Kisvárdán a Legjobb férfi epizódalakítás díját neki ítélték Burgio Antonio szerepéért, 1999-ben a Rövid Dráma Fesztivál legjobb férfialakítás díját kapta meg Schwidel József szerepéért és 2001-ben a XIII. Határon Túli Magyar Színházak Fesztiválján, Kisvárdán különdíjban részesült. 

Alakításait többször ismerték el a Szigligeti Társulat Nívódíjával, az EMKE Kovács György-díjával 2005-ben, a Nagyváradi Polgármesteri hivatal Kiválósági díjával 2006-ban, Magyar Kultúráért Életműdíjjal 2016-ban és Varga Vilmos-díjjal is kitüntették 2017-ben. 2020-ban átvehette a Szigligeti Színház Életműdíját. A váradi közönség 2022-ben Az öreg hölgy látogatása című tragikus komédiában láthatta utoljára.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek