Vallomás

„Az édesapám miattunk a disznóólban aludt” – megdöbbentő vallomást tett a magyar mulatós sztár

S.M. -

Létrehozva: 2024.06.30.

Módosítva: 2024.07.01.

Soha nem haknizott vele, de az énekes nagyon mélyszegénységből indult. Ma már rengeteg irigye van, holott picit sem volt könnyű az út, ami a sikerhez vezetett. Sihell Ferry gyerekkora szörnyű emlékeket őriz, ugyanis 1985-ben a berhidai földrengés miatt mindenüket, még a roskadozó vályogházukat is elveszítették.

Sihell Ferry Facebook-oldalát az elmúlt egy hétben rengeteg videóval és fotóval árasztotta el. A posztokból arra lehet következtetni, hogy filmet forgat. A Bors megkereste az énekest, hogy megtudjuk, milyen apropóból forgott napokig a kamera.

Sihell Ferry és felesége, Viki
Sihell Ferry felesége is Berhidáról származik (Fotó: Sihell Ferry/Facebook)

Sihell Ferry nem szégyelli, mélyszegénységből jött

Sejtelmesen annyit elárult, egyelőre még erről nem akar beszélni, de hamarosan leleplezi, pontosan miről is van szó.

Nem kell már sokat várni a rajongóknak arra, hogy kiderüljön, min dolgoztunk az elmúlt időszakban. Annyit azonban elmondhatok, hogy a cigányságról forgattunk. Számomra különösen nagy jelentőséggel bír, ugyanis rengeteg emléket idézett fel bennem. A kisfilm jelenetei pont azt fogják bemutatni, ahogyan én gyerekként éltem. 

Ezeket már régen el akartam felejteni, vagy legalábbis úgy tettem, mintha tényleg sikerült volna magam mögött hagyni a múltat, de rájöttem, hogy nem így van. 

– Amikor megláttam a tanyán a cigány ruhákban az embereket, mellette a disznóólat, akkor eszembe jutott, min mentem keresztül a családommal még a ’80-as években – kezdte lapunknak a mulatós sztár.

Egyik pillanatról a másikra veszítettük el az otthonunkat

Sokan emlékezhetnek rá, vagy legalábbis biztosan hallottak róla, amikor Magyarországon az egyik legnagyobb földrengés Berhidát sújtotta még 1985-ben. Rengeteg ember maradt fedél nélkül, többek között Sihell Ferry családja is.

A mi házunk nem volt jó állapotban már a földrengés előtt sem. 

Sajnos a természeti katasztrófa következtében a vályogházunk összedőlt, egyik pillanatról a másikra veszítettük el az otthonunkat.

Katonai sátrat kaptunk átmenetileg, ahol meg tudtuk húzni magunkat a négy testvéremmel együtt. 

Sajnos ez a sátor nem volt olyan nagy, hogy elegendő legyen mindnyájunk számára, így az édesanyám és az édesapám miattunk a disznóólban aludt. 

Azért, hogy mi, a gyerekeik valamelyest normálisabb körülmények között tudjuk átvészelni az éjszakákat – emlékezett vissza az énekes.

De ilyen egy szülő, szeretetből és a mi kényelmünket maguk elé helyezve vállaltak egy olyan dolgot, amit a 21. században sokan még csak elképzelni sem tudnak. Én még csak 12 éves voltam, de úgy emlékszem rá, mintha tegnap lett volna. 

Hatalmas robajjal érkezett kora reggel a rengés, amit még egy megismételt, és mindenünket a földig rombolt. 

Egy pici szobában laktunk, az öcsém mindig mellettem aludt. Három centivel mellette szakadt le a gerenda, belegondolni is szörnyű, mi lett volna, ha az pont őt vagy minket talál el – idézte fel a csaknem 40 évvel ezelőtti történetet.

Ferry amióta sikeres, évek óta fut saját, Dallamokon át című műsora a televízióban, számtalan lemezt adott ki, az egyik legnagyobb rajongótáborral rendelkező mulatós sztár. Ezenfelül ma már producer, és számos fiatal tehetségnek nyújtott segítséget, ezzel párhuzamosan az irigyei is szép számmal megszaporodtak. Gyakran megkapja, hogy neki könnyű. Ezt a történetet is azért mesélte el, mert neki is meg kellett mindenért küzdenie, pedig kevesen tudják, mit is jelent az a fajta szegénység, ahonnan ő egykor indult.

Sihell Ferry
Az énekesnek ma már nagyon sok irigye van (Fotó: Sihell Ferry/Facebook)

Az 1985-ös berhidai földrengés – 1985. augusztus 15-én, reggel 6 óra 29 perckor pattant ki Berhida térségében a földrengés. A magyarországi földrengések közül az 1956-os óta a legnagyobb energiájú, a Richter-skála szerinti 4,9 magnitúdójú, a Mercalli-skálán VII-es erősségű itt volt. A rengés elsősorban Peremartonban és Berhidán okozott épületkárokat (Berhidán 72 házat teljesen le kellett bontani, de távolabbi, Balaton környéki településeken is sérültek meg épületek. Az utórengések többsége csak Berhidán volt érezhető. A földrengést követő fél évben szeizmográfokkal közel 200 rengést észleltek a területen.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek