Shrek 5

„Azt mondtam, hogy nem...” - Liptai Claudia fontos döntést hozott meg Gesztesi Károly öröksége kapcsán

Bors

Létrehozva: 2024.07.11.

2026-ban érkezik a legújabb Shrek, ám ezúttal már nem a megszokott hangon fog megszólalni magyarul. Gesztesi Károly hangját ugyanis a családja nem engedélyezi a további felhasználásra. Legalábbis még tavaly ezt mondták.

Gesztesi Károly négy éve már, hogy itt hagyott bennünket... Szinte még mindig hihetetlen, hogy a színész már nincs köztünk, és a családja sem tudta feldolgozni  úgy igazán a hiányát. Liptai Claudia például még a mai napig azt várja, hogy volt férje egyszer csak betoppan az ajtón, míg a rajongók abban reménykednek, hogy kedvencük hangját viszonthallhatják még. Mondjuk a Shrek legújabb részében, ami 2026-ban fog debütálni...

Gesztesi Károly
Gesztesi Károly már sosem szólal meg Shrekként (Fotó: Bors)

Gesztesi Károly már nem lesz többé Shrek

A Dreamworks bejelentette, hogy 2026-ban érkezik a Shrek ötödik része, és visszatérnek olyan nagy nevek a produkcióban, mint a főszereplők hangját adó Mike Myers, Eddie Murphy és Cameron Diaz. Jogosan merül hát fel a kérdés, hogy mi a helyzet a magyar szinkronhangokkal, amiket már annyira megszoktunk. Ez főként Gesztesi Károly tekintetében fontos kérdés, hiszen az ő hangját már nem biztos, hogy vissza tudnák hozni. Vagy mégis?

2023-ban Liptai Claudia volt a vendége az 1kanapén című online műsornak, ahol elmondta: korábban már megkeresték Pankát, hogy mit szólna ahhoz, ha a mesterséges intelligencia segítségével visszahoznák édesapja hangját. Hosszas gondolkozás után végül elszomorító választ adtak, de persze a döntésük érthető. 

– Írtak a Pankának egy levelet, hogy hamarosan lesz az ötödik Shrek, és mit szólnánk hozzá, ha a mesterséges intelligencia segítségével Karcsi szólalna meg. Nem tudják elképzelni, hogy más legyen a hangja, és persze ez egy nagyon drága technológia is, de nem bánnák. 

Az első gondolatom először a nem volt, aztán a Panka azt mondta, hogy mi lenne, ha mégis... De végül azt mondtam, hogy nem. Több szempontból sem. Egy az, hogy az nem ő, hanem egy robot. Karcsi enélkül is Shrek marad... 

– mondta közel egy évvel ezelőtt Claudia, ám vannak, akik abban bíznak, hogy azóta meggondolta magát a család. A legtöbben ugyanis képtelenek elképzelni, hogy ne Karcsi hangján szólaljon meg mindenki kedvenc ogréja. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek