BERUHÁZÁS

Nem semmi: Sisi királyné kastélyába költözhet Gábor Zsazsa özvegye

Doris

Létrehozva: 2024.07.19.

Frédéric von Anhalt herceg egy nem akármilyen németországi kastélyt nézett ki magának. Gábor Zsazsa özvegye közel négymillió eurót kínál készpénzben.

Az 1536-ban épült Possenhofen kastély kétségtelenül a Starnbergi-tó egyik legfontosabb történelmi ingatlanja Németországban. A komplexumban, amely egykor Max Joseph herceg és családja nyári rezidenciájaként szolgált, a fiatal Erzsébet is lakott, aki később Sisi császárné lett. Gyermekkorát a kastély csodálatos termeiben töltötte, amelyek máig őrzik varázsukat és történelmi jelentőségét. Az impozáns kastélyra most nem más vetett szemet, mint Gábor Zsazsa özvegye, Frédéric von Anhalt herceg.

Gábor Zsazsa özvegye
Gábor Zsazsa özvegye szemet vetett Sisi kastélyára (Fotó: Máté Krisztián)

A kastély legszebb szobái ugyanis eladósorba kerültek, köztük Sisi gyerekszobái is. A körülbelül 270 négyzetméter alapterületű, magas belmagasságú, kandallóval, finom parkettás padlóval és eredeti mennyezeti stukkókkal ellátott apartman a történelmi hangulat és a modern luxus egyedülálló kombinációját kínálja írja a német merkur.de. Ennek alapján nem is meglepő, hogy a 81 éves üzletember meg akarja magának kaparintani. 

A legfrissebb hírek szerint az exkluzív ingatlan eladási ára három parkolóhellyel együtt 5,2 millió euró, Gábor Zsazsa özvegye pedig elképesztő ajánlattal rukkolt elő.

Gábor Zsazsa özvegye közel 4 millió eurót kínál készpénzben

Az örökösével nemrég kibékülő hercegnek sok őrültnek tűnő ötlete volt az elmúlt években, így nem is csoda, hogy megtetszett neki Sisi egykori otthona.  A közel 40 éve Los Angelesben élő Frédéric így áradozott a kastélyról

Ez itt teljes őrület. A levegő és a víz itt olyan tiszta! Vajon miért élek Hollywoodban négy évtizede, és miért fizetek jelenleg havi 18 000 dollár bérleti díjat?

morfondírozott az esti újságnak von Anhalt, aki azonban egy kisebb problémába ütközött. A jelenlegi, 5,2 millió eurós vételár ugyanis túl borsos a számára.

Sisi lakása túl régóta van a piacon. Nem találnak olyan vevőt, aki hajlandó lenne ennyit fizetni – mondja von Anhalt, aki 3,9 millió eurót ajánl a Starnbergi-tó partján fekvő házért.

Frédéric von Anhalt, aki 30 évet élt házasságban Gábor Zsazsával színésznővel, és nem zár ki újabb házasságot, máris saját magát látja a pompás lakás új tulajdonosának.

 Ez egy lehetséges második nyugdíjas otthon lenne, de egyben befektetés is. Biztosan újra eladhatnám valamikor. Az amerikaiak szeretik a királyi családokat és az arisztokrata címeket. Ki állíthatja magáról, hogy Sisi valaha a saját lakásukban élt?

  büszkélkedett előre a herceg.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek