Gyász

Újabb legenda távozott: elhunyt a népszerű szappanopera-sztár - Videó

KL

Létrehozva: 2024.07.24.

A színésznő 76 éves volt.

Ismét fájdalmas veszteség érte a filmes világot: 76 éves korában elhunyt Roberta Taylor, aki a The Billben és az EastEndersben is szerepet kapott.

gyertya, gyász, tragédia, halál
76 éves korában elhunyt Roberta Taylor Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

A színésznő tüdőtágulásban szenvedett, és egy két hónappal ezelőtti esés tüdőgyulladással súlyosbította alapbetegségét. Roberta Taylor Irene Raymondot játszotta az EastEndersben 1997-2000 között, majd később az ITV szappanoperájában, a The Billben kapott szerepet, ahol Gina Gold felügyelőt alakította. A 2022-es Shakespeare & Hathaway volt az utolsó nagy tévésorozata.

Taylor, akinek haláláról a Guardian számolt be, a kelet-londoni Plaistowban született. A Dogs-szigeten nevelkedett édesanyja, Winifred Roberts, nagymamája és nagynénjei mellett. Korábban azt nyilatkozta, hogy az őt körülvevő nők tették őt azzá a nővé, és nekik volt köszönhető, hogy ilyen erős karaktereket tudott alakítani.

Taylor fogászati nővérként kezdte pályafutását, de szabadidejében drámaórákat is vett. 1966-ban hozzáment Victor Taylor kötélkészítőhöz, és a párnak még abban az évben született egy fia, Elliott. 1973-ban a színésznő egy barátja tanácsára jelentkezett a színművészeti iskolába, ahol sikerrel járt és felvették.

A szappanopera-sztár olyan alkotásokban szerepelt még, mint a Boszorkányok, a Casualty, a Doktorok, a Sharman, a Holby City, a néma szemtanú és a Morse felügyelő. Taylort Guinness, Elliott, az unokája, Ellis, és két mostohatestvére, Brian és Lionel gyászolja - írja a Metro.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek