Királyi család

Harry herceg és Meghan Markle gyermekeik nevét is megváltoztatták a családi viszály miatt

L.A.

Létrehozva: 2024.07.21.

Szembementek a királyi családdal és a hagyományaikkal.

Harry herceg és Meghan Markle komoly döntést hozott meg: szembementek a királyi család 64 éves tradíciójával és megváltoztatták gyermekeik nevét.

Prince Harry and Meghan Markle at Invictus Games-Day Three
A hercegi pár ismét kihúzta a gyufát? Fotó: Northfoto

A sokkot kapott rajongók szúrták ki a hercegi pár honlapján: Archie és Lilibet Diana már nem az eredeti Mountbatten-Windsor vezetéknévvel szerepel, hanem Sussex néven. Harry és Meghan ezzel még távolabb kerülnek attól, hogy kibéküljenek a családtagjaikkal.

A life.hu szerint Mountbatten-Windsor eredetének története hosszú évekre nyúlik vissza, még 1960-ban II. Erzsébet királynő titkos tanácsának tagjai alkották meg annak érdekében, hogy a családhoz köthető vezetéknevet kapjon Fülöp herceg, másrészt azért, hogy ezt a vezetéknevet vihessék tovább Fülöp férfi utódai. Károly királlyá koronázása után Archie herceg és Lilibet hercegnő lett, mivel a királyi család szabályai szerint az uralkodó unokái megkapják a hercegi címet. Ez még úgy is megilleti őket, hogy szüleik úgy döntöttek, kilépnek a családból. 

Jennie Bond királyi kommentátor úgy véli, hogy az állandó csatározás egyáltalán nincsen jó hatással a gyerekekre, és az sem segít, hogy nem ismerik a családjukat. Ez hatalmas törést jelenthet majd nekik. Bár Károly szívesen látná unokáit és fiát, erre Meghanék döntése miatt még később kerülhet sor.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek