FRADI

Bemutatták az új Fradi-mezt, Tilinger Attila megmutatta, hogy áll rajta

mkb

Létrehozva: 2024.07.01.

Aranyba borul az FTC. Számos más híresség mellett Házibuli Attila is magára ölthette az új Fradi-mezt.

Meglepő titkot mesélt el a múltjáról Házibuli Attila. A népszerű énekes, Tilinger Attila végül a zenében, színpadon találta meg a hivatását, pedig gyerekként egészen más pályára készült: focipályára! Kapusi karrierjének sérülések vetettek véget.

házibuli attila fradi
Házibuli Attila nagy Fradi-drukker, megtisztelő számára, hogy ő is az új mezt bemutató hírességek között van (Fotó: Picasa/Csányi István)

Kapusnak készült Házibuli Attila

Házibuli Attila is azok a hírességek között szerepel, akik bemutatták az új Fradi-mezt. A foci és különösen a ferencvárosi csapat iránti szeretetéről Attila a Borsnak mesélt:
A foci, mint sport már egész kisgyermekkoromban elvarázsolt. Viccesnek tűnhet, pedig nem az, hogy amióta megtanultam járni, a labda onnantól kezdve mindig jelen volt az életemben. Serdülőként már igazolt játékos voltam kapus poszton, később ifiként is játszottam pár évet, aztán két egymást követő sérülés véget vetett a karrieremnek – idézte fel az énekes, aki mindig is az FTC-ért rajongott.

„Mindig beleborzongtam azokba a pillanatokba"

Fradistának születtem! A példaképem a Fradi kapusa, Hajdú Attila, aki szerintem minden idők egyik legjobb magyar hálóőre volt. Annak ellenére, hogy a gyerekkoromat Somogyban töltöttem, hatéves koromtól már gyakran jártam Fradi meccsekre, édesapám húgával, aki szintén fanatikus szurkoló, egyetlen derbit sem hagytunk ki és amikor csak lehetett, ott voltunk a Ferencváros mérkőzésein. Durván belém égett az az érzés, amikor a régi szentélyben, az Albert Stadionban felmentünk a lépcsőn a tizenhármas szektorba, majd elém tárult a hatalmas pálya, az a rengeteg Fradi-szurkoló, zengtek a rigmusok, én pedig a szó jó értelmében mindig beleborzongtam azokba a pillanatokba. Mindez a mai napig így van a Groupama Arénában is. A mai napig gyakran járok ki Fradi meccsekre, ha pedig éppen elfoglaltságom van, akkor ha lehet, telefonon keresztül nézem a közvetítést.

Tévedés huligánnak nevezni a szurkolókat

A Ferencváros tényleg egy nagy család. Több millió embert köt össze ez a klub, akikben a közös pont a Fradi feltétel nélküli szeretete. Így volt ez akkor, amikor 1995-ben a Bajnokok Ligájában menetelt a csapat, aztán akkor, amikor 2006-ban a másodosztályba száműzték a csapatot. Így van ez napjainkban is, amikor a Fradi már évek óta stabilan jelen van az európai klubfoci térképén. 

Akik nem figyelik naprakészen a focit, azok közül sokan csak „futballhuligánként” emlegetik a Fradi szurkolótáborát, de aki kilátogat egy hazai meccsre, az láthatja, hogy családi szektor tele van a jövő nagy fradistáival, emellett minden alkalommal tematikus családbarát programokkal várják a szurkolókat, a lelátón pedig ott van tíz-húszezer ember, akiknek zöld a vérük és akik kivétel nélkül nagyszerű emberek.

– Segítik egymást mindenben, jótékony kezdeményezések mellé állnak, kiállnak az állatvédelem mellett és akik úgy figyelnek minden szurkolótársukra, mintha a saját testvérük lenne. nyilván azért, mert az is. Mert ahogy már mondtam, a Fradi egy nagy család… – szögezte le mosolyogva az énekes.

Amikor megkerestek a Ferencvárostól, hogy azok között az ismert szurkolók között vagyok, akik bemutathatják a csapat három új mezét, először szóhoz sem jutottam. 

Kevés annál nagyobb megtiszteltetés érhet egy Fradistát, mint hogy az új mezt az elsők között próbálhatja fel és aztán mutathatja be. 

Ez a remekül megálmodott kampány is azt mutatja, hogy a klub mennyire fontosnak tartja és látószögében tartja a szurkolóit. Különleges érzés volt az arany mezt először felvenni, valóban minden idők legszebb Fradi mezei születtek meg az idén. Hálás vagyok a Ferencvárosnak, hogy ez a lehetőség megadatott nekem. Kabala mez lesz belőle, ebben fogok menni az első bajnoki meccsekre, majd a Bajnokok Ligája selejtezőire.

„Visszavághatunk a német válogatottnak"

Az EB-n való szereplésünkről és kiesésünkről így vélekedett a népszerű zenész:
Igenis legyünk büszkék a válogatottunkra, mert a srácok az utolsó pillanatban sem adták fel a harcot a továbbjutásért. Evés közben jön meg az étvágy! Ez most nem jött össze, de szomorkodni nincs idő, hiszen hamarosan jön a Nemzetek Ligája, amelyen már szeptemberben visszavághatunk a német válogatottnak. Sokan biztosan csalódottak a csoportunkból való kiesés miatt, de nézzük azt az oldalát is, hogy hosszú évtizedeken keresztül ki sem jutottunk nemzetközi tornára egészen 2016-ig. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek