Segítségnyújtás

Összefogott az ökölvívó szakma – Bunyós Pityu: „Anyagi támogatást szeretnénk nyújtani Petrovics özvegyének”

Mona

Létrehozva: 2024.07.13.

Összefogott a bunyós szakma. Pénteken este tartottak megemlékezést a július 8-án tragikus hirtelenséggel elhunyt Petrovics Jánosnak. Bunyós Pityu elmondta, mindenben, anyagilag is szeretnék támogatni az özvegyet.

Ahogy arról a Bors is beszámolt, július 8-án, hétfőn tragikus baleset áldozata lett Bunyós Pityu jó barátja, az egykori bokszoló, Petrovics János. A férfi az utóbbi években építkezéseken dolgozott, így került a hévízi szálloda épületének bontására is, ahol rádőlt egy fal. Hiába hívtak azonnal segítséget a helyszínen tartózkodó munkatársak, az újraélesztés sikertelen volt.

Petrovics János
Petrovics János július 8-án hunyt el, egy építkezésen egy fal dől rá Fotó: Németh Ferenc / MTI

Petrovics János halála mindenki számára érthetetlen és tragikus

Pityu és Petrovics János sporttársak voltak. A férfi fiatalon került a válogatotthoz, sokat voltak együtt az edzőtáborokban, sőt, volt, hogy az olimpiai felkészülések alatt egy szobán osztoztak. Bár már János régen abbahagyta az ökölvívást, a kapcsolat nem szűnt meg közöttük. Gyakran beszéltek telefonon, utoljára Petrovics balesete előtt néhány órával hívták egymást. Épp ezért döbbent meg annyira a mulatós sztár, amikor másnap megtudta, hogy az egykori sportoló egy munkahelyi balesetben tragikus körülmények között elhunyt.

Én már akkor öregebb voltam, a szárnyaim alá vettem. Sok magyar bajnokságot megnyert. Nehéz volt abban az időben, mert sok versenyző volt. De tehetséges volt! Szíven ütött minket a halála. Éveken keresztül együtt voltunk, sok időt töltöttünk együtt. Sajnáltam, hogy a sportkarriere így végződött. 

Nem tudta már eltartani máshogy magát, kétkezi munkát vállalt. 

– De ilyen ez a szakma, nem mindenkinek sikerül utána ezen a pályán maradni, akár edzőként. Érthetetlen és egyben tragikus, ami vele történt – mondta Pityu.

Bunyós Pityu
Bunyós Pityu jó barátját gyászolja Fotó: Vadnai Szabolcs

Petrovics párját is megviselte az egykori ökölvívó halála

Az egykori nehézsúlyú ökölívó úgy érzi, ilyenkor össze kell fogni, és segítséget kell nyújtani a családtagoknak. Már meg is tették az első lépéseket és az ország több pontján emlékeztek meg pénteken Jánosról.

Beszéltem a feleségével, akivel együtt élt, őt is nagyon megviselte. Hívom majd még, egyrészt érdekel, hogy van lelkileg, másrészt szeretném tudni, mikor lesz a temetés, illetve miben tudunk neki segíteni. 

Van egy alapítványunk, szeretnénk a párjának valamilyen anyagi támogatást nyújtani. 

– Az ország több helyén péntek este, Budapesten a Hősök terén jött össze a bunyós szakma, megemlékeztünk róla. Muszáj összetartani, pláne egy ilyen szörnyű esetben. Én is megjártam a poklot a Covid idején, de ez aztán végképp értelmetlen halál – mondta az énekes.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek