Felépülés

„Egyetlen egy rossz mozdulatért másfél évet fizetek” – Súlyos balesete után újabb műtét vár Szeredy Krisztinára

S.M. -

Létrehozva: 2024.07.26.

Az operaénekes júniusi balesete után végre kicsit fellélegezhet. Szerencsésen összefortak a sérült és műtött könyökében a csontok. Szeredy Krisztina gyógytorna segítségével tanulja meg újra mozgatni karját, azonban egy év múlva ismét operálni kell, akkor kerül sor a drótok eltávolítására.

A törékeny énekesnőről nem is gondolnánk, milyen extrém hobbijai vannak. Leblanc Győző partnere, Szeredy Krisztina az egyik ilyen alkalommal, június elején szenvedett komoly balesetet Olaszországban, egy szikláról zuhant le és szilánkosra tört a karja. Óriási fájdalmai voltak, így kint felkeresett egy kórházat, ahol gipszet kapott, ám rossz hírt is közöltek vele: műteni kell. Úgy döntött, az operációt csak itthon vállalja, így hazaérkezése után nem sokkal már túl is volt a komoly beavatkozáson. Most egy újabb lépést tett a gyógyulás felé, ugyanis a gipsz már egy ideje lekerült róla, azonban a rögzítő kötéstől még csak most szabadulhatott meg. 

Szeredy Krisztina
Szeredy Krisztina egyetlen fellépést sem mondott le súlyos sérülése miatt (Fotó: Szeredy Krisztina)

Szeredy Krisztina gyógyulása még hónapokig eltart

Szeredy Krisztina a Borsnak elárulta, messze még a gyógyulás, olyannyira, hogy egy év műlva újra kés alá kell feküdnie.

Egy speciális hurkos módszerrel drótozták össze a könyökömet. 

A műtétet követő tizedik napon vették le a gipszet, és majd egy hónapon keresztül, egészen a hét közepéig nem mozgathattam, egy kartartó segítségével rögzítettük a nyakamhoz. 

Végre ezt a merevséget magam mögött tudhatom. Készült egy új röntgenfelvétel, a csont szépen összeforrt, úgyhogy megkezdődhet a gyógytorna – kezdte lapunknak az operaénekes.

Szeredy Krisztina
Olaszországban történt a baleset, a helyi kórházban gipszelték be a karját (Fotó: Szeredy Krisztina)

Drótok tartják össze a könyökét

Azonban még hosszú út vár Krisztinára, ugyanis a gyógyulás további 6-8 hetet vehet még igénybe.

Teljesen merev a karom, sem föl, sem le nem bírom mozgatni egyetlen centire sem. A doktor úr egyébként nagyon biztatott, hogy legyek türelmes, mert idővel teljesen a régi leszek – fűzte hozzá mosolyogva. – A könyök egy speciális testrészt, aminek hosszadalmas a gyógyulása. 

Amíg a nyaktartót viseltem, nagyon figyeltem, vigyáztam rá, most, hogy már mozgatnom kell, fájdogál. 

Az izmok, az inak letapadtak, bemerevedtek. Minden egyes tornával – még ha csak egy tyúklépéssel is –, de közelebb kerülök a felépüléshez – fűzte hozzá.

Krisztina a történtek ellenére sem mondott le egyetlen fellépését sem. A munka kevésbé, azonban a hétköznapi mozdulatok komolyabb nehézséget jelentettek számára, ugyanis jobb kezes.

Hatalmas az emberben az életösztön. Voltak olyan mozdulatok, amiket nehezen tudtam a balkezemhez szoktatni, de a kényszer nagy úr és meg kellett tanulnom használni. A különböző higiéniai szükségletek kielégítése sem volt könnyű, de átszoktam – mesélte érdeklődésünkre.

Újra műteni kell

Az énekesnő nagyon szeretne az egészen már túl lenni, azonban még egyszer kés alá kell feküdnie.

Június elejétől számolva már így is sok idő telt el. 

Ezen lassacskán túl leszek, de a doktor úr felhívta a figyelmemet, hogy számítsak arra, egy év múlva a drótokat és a hurkot ki kell majd szedni.

 Sajnos az is egy altatásos operáció lesz, nem lehet megúszni. Egyetlen egy rossz mozdulatért másfél évet fizetek. De mint mindent, ezt is megpróbálom pozitívan felfogni. Nem áll meg az élet, megyek tovább. Ennél komolyabb, nagyobb baj sose legyen. Az a fontos, hogy a mikrofont tudom tartani a kezemben – fűzte hozzá mosolyogva.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek