EMLÉKEZÉS

Megszakad a szív: Rejtélyes levelet hagytak Tompos Kátya sírján — fotó

Doris

Létrehozva: 2024.07.05.

Módosítva: 2024.07.07. 11:52

Ahogy a Bors arról beszámolt, a színésznőt teljes titokban helyezték végső nyugalomra. Tompos Kátya sírján egy megindító levelet találtunk!

Ahogy arról a Bors beszámolt, néhány nappal ezelőtt teljes titokban lezajlott Tompos Kátya temetése. A május végén elhunyt, kiemelkedően tehetséges színésznőt a Farkasréti temető művészparcellájában helyezték végső nyugalomra.

Tompos Kátya
Tompos Kátya halála az egész országot megrázta (Fotó: Canon Hu.)

Tompos Kátya halála sokkolta az egész országot, hiszen nagyon hittek és szerettek volna segíteni a gyógyulásában. Sajnos azonban későn derült ki a nyilvánosság számára, hogy nagy a baj, és hiába az összefogás, a segítség már későn érkezett. Kátya szervezete feladta a küzdelmet. Mindössze 41 évet kapott a sorstól.

Fehér virágok borítják Tompos Kátya sírját

A Bors munkatársa a temetés után néhány nappal kilátogatott a Farkasréti temető művészparcellájába, hogy megnézze a néhai színésznő sírját. A végső nyughely még tele van fehér virágokkal és koszorúkkal, az egyszerű fakereszten pedig a következő felirat árulkodik arról, hogy Kátya sokaknak nagyon fontos volt: Szeretünk Kátya – írja Tompos Kátya fejfája.

Tompos Kátya
Így néz ki a temetés után Tompos Kátya sírja (Fotó: Bors)

A színésznő egyik barátja szívszorító üzenetet hagyott a síron

A sírt a koszorúk és a számtalan fehér virág mellett egy különleges levél is díszíti, amit vélhetően a színésznő egyik barátja írt fekete filctollal. Bár néhány sor már elmosódott, az üzenet nagyjából így szól:

Vagy csillagútra térni nagyszerűbb dolog? A vakító fényességgel szemedbe vágni....

— így kezdődik a megindító idézet, majd így záródik:

Térben megtalálsz engem s önmagad.

Az aláírásból arra lehet következtetni, hogy az idézetet egy bizonyos H. Ferdinánd írta, ám rákeresve a sorokra az interneten semmi találat nem érkezett.

Tompos Kátya sírja
Vajon ki tehette ezt a levelet Tompos Kátya sírjára? (Fotó: Bors)

A levélen egy dátum is látható, mégpedig 2024.06.24., ám ebből messzemenő következtetést nem lehet levonni. Nem kizárt, hogy aznap bocsájtották utolsó útjára a színésznőt, ám az sem kizárt, hogy a levél született azon a napon.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek