Emlék

Szálloda, patkánytanya, szellemház: szomorú, mi történt az elhunyt magyar sztárok házaival

Doris

Létrehozva: 2024.08.12.

Ahogy a Bors arról beszámolt, Törőcsik Mari egykori otthonából Airbnb lakás lesz. Ám vannak olyan egykori sztárházak, amiknek még szomorúbb a sorsa, mint például Benkő Dániel volt otthonáé.

Ahogy arról a Bors pár napja beszámolt, három évvel a halála után elkelt a háromszoros Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas Törőcsik Mari velemi otthona. Ám az is kiderült, hogy a ház körül most is áll a bál, ugyanis a helyiek nem nézik jó szemmel, hogy kiadásra, Airbnb lakásként kínálják majd a legendás színésznő otthonát.

Törőcsik Mari - Benkő Dániel - Berki Krisztián
Kiadó lesz Törőcsik Mari egykori otthona (Fotó: Bors)

A 140 négyzetméteres, négyszobás, kétzuhanyzós fürdőszobás, kétkonyhás, külön kazánházas és boltíves pincés házat 69 millió forintért hirdették, azonban az évek alatt nem akadt rá vevő. Az egyelőre nem derült ki, hogy a vállalkozó kifizette volna ezt az összeget, vagy esetleg a színésznő lánya, Teréz engedett az árból, az viszont biztos, hogy konkrét tervek vannak az épülettel. Ezt lapunknak Törőcsik Mari fogadott fia is megerősítette:

Anyám kapuján kint volt egy tábla, hogy kiadó az ingatlan, de ez a napokban eltűnt. A szomszédtól tudom, hogy nem örülnek a helyiek a dolognak. Sajnos nekem ebbe nincsen beleszólásom

– jelentette ki a Borsnak Son, Törőcsik Mari vietnámi fogadott gyermeke.

Nem a színésznő háza az egyetlen, aminek megpecsételődött a sorsa a tulajdonos halála után. A Bors összeszedte, mi történt azokkal a házakkal, otthonokkal, amiknek híres lakója már nem lehet köztünk.

A brutálisan meggyilkolt Szilágyi István háza az enyészeté lett

Négy évvel ezelőtt, 2020. május 4-én az egész országot megrázta Lópici Gáspár, azaz Szilágyi István felfoghatatlan, horrorfilmbe illő tragédiája. A XVII. kerületben található, lepusztult ingatlan és a telek 2023. elején 36 millió forintért elkelt egy banki árverésen, ezért a szomszédok és a környéken lakók joggal bizakodhattak abban, hogy a romos házat lebontják, és a kertben szaladgáló patkányok sem ólálkodnak többé a környéken. Ez azonban nem történt meg, a tragikus sorsú színész egykori otthona továbbra is egy szellemház.

Szilágyi István háza borzalmas állapotban van (Fotó: Bors olvasó)

Berki Krisztián halálházának új lakója van

Berki Krisztián
Beköltöztek Berki Krisztián egykori otthonába Fotó: Bors

Szintén a Bors számolt be arról, hogy új lakói vannak annak az ingatlannak, amelyben a kétszeres apuka élete utolsó napjait töltötte. Információink szerint az új lakó az erkélyt is gyakran használja, ha az idő engedi, otthonossá és barátságossá varázsolta azt. 

Berki Krisztián erkélye a tragédia napján Fotó:   Bors

Értesüléseinket a társasházban lakók is megerősítették.

– Igaz, valóban laknak már egy ideje abban a lakásban, ahol Berki Krisztián elhunyt, de részleteket természetesen nem szeretnék elárulni a lakókról – árulta el a IX. kerületi társasház egyik lakója.

Benkő Dániel volt otthona horrorházzá vált

A Bors egyik olvasója nemrég bejutott a mostanra lezárt és kamerákkal védett telekre, ami finoman szólva elhanyagolt, de leginkább szomorú hatást kelt. A ház ajtaját és ablakait is rácsokkal védik az örökösök, vagyis Benkő Dániel két lánya, akik a jelek szerint nem sokat foglalkoznak édesapjuk hagyatékával, vagyis legfőképp a házzal, amire a művész hihetetlenül büszke volt. 

Benkő Dániel háza az enyészeté lett (Fotó: Bors olvasó)

A Bors munkatársa ezt követően szóba elegyedett egy környékbeli lakossal, aki elmondta, hogy soha nem tapasztal mozgást a házban és a telken sem. 

– Pont itt lakom a telek feletti társasházban és a teraszom éppen a kertre és a fura házra néz. Azt kell mondjam, nem éppen szívderítő látvány. Mélyen elszomorít, hogy senki nem tartja rendben a kis birtokot, amit lassan felemészt az enyészet. Fura kis figura volt ez a Benkő Dániel, de mégis csak egy világszerte ismert és elismert művészről beszélünk, akinek az emléke többet érdemel annál, mint hogy így merüljön feledésbe. Ott még a madár sem jár, nem hogy az örökösei. Idejét sem tudom, mikor láttam ott bármilyen mozgást. Szerintem még Dániel holmijai is ott vannak, leszámítva az értékes hangszergyűjteményét, mert azt persze elvitték – fakadt ki az ingatlan közvetlen szomszédságában élő hölgy.

Zámbó Jimmy csepeli villája nem kell senkinek

A felejthetetlen tehetségű, de tragikus sorsú Zámbó Jimmy különleges emlékeket őrző csepeli háza tavaly ősszel került fel az egyik legnagyobb hazai ingatlanportálra, nem sokkal azután, hogy az énekes ráckevei nyaralóját is meghirdették. 

Zámbó Jimmy
Zámbó Jimmy villája nem kell senkinek (Fotó: archív)

A hirdetés megjelenése óta teltek-múltak a hónapok, ám valamiért csak nem kopogtatott a lelkes új tulajdonos. Meglehet, hogy néhány érdeklődőt az rettentett el, hogy a legendás hangterjedelmű énekes tragikus halálának helyszíne a szóban forgó villa volt. A vételárat ezért kétszer is lejjebb kellett vinni, a házat jelenleg 119,9 millió forintért árulják.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek