Királyi család

Kiderült a titok: ez volt az első jele annak, hogy II. Erzsébet egészsége megromlott

KL

Létrehozva: 2024.08.31.

Több, mint egy évvel a halála után derült minderre fény.

Az egész világot megrázta a néhai II. Erzsébet királynő halála, ami egy korszak végét jelentette a brit királyi család és az országa számára is. II. Erzsébet az Egyesült Királyság leghosszabb ideig regnáló uralkodójaként szinte teljes felnőtt életét a trónon töltötte, és számos állami feladatát ellátta egészen élete végéig, 96 éves koráig.

II. Erzsébet gyakorlatilag az egész életét trónon töltötte Fotó: AFP

Annak ellenére, hogy számos feladatát teljesítette – például Liz Trusst új miniszterelnökként üdvözölte és kormányalakításra kérte fel – már jóval a halála előtt voltak jelei annak, hogy egészségi állapota megromlott – állítja most egy királyi szakértő. 

Gyles Brandreth királyi író – az Elizabeth: An Intimate Portrait című könyvében – arról beszél: egy évvel a halála előtt már jelentkeztek a királynő egészsége leromlásának egyértelmű jelei.

2021-ben, alig néhány hónappal 73 éves férje, Fülöp herceg halála után a királynőnél hirtelen és erőteljes energiacsökkenés jelentkezett

– magyarázta a szakértő –, ami miatt orvosi csapata szigorú utasítást adott neki, hogy pihenjen, és mondjon le néhány komoly, nagyszabású programot.

A királyi szakértő könyvéből kiderül: II. Erzsébet királynő úgy tervezte, hogy november 1-jén személyesen vesz részt a 'Cop26' glasgow-i klímaváltozási konferencián, de helyette végül csak videoüzenetet küldött a résztvevőknek. Részt vett volna emellett számos más eseményen is, de meggyőzték, hogy ne tegye.

− Addig az energiája alighanem meghökkentő volt. Utolsó évtizedében nemcsak monarchaként folytatta munkáját, hanem aktívan bekapcsolódott a modern életbe. Volt saját mobiltelefonja, és előzékeny unokái, akik készségesen megmutatták neki, hogyan működik. Értette az sms-ezést. Az unokáinak pedig semmilyen körülmények között nem engedte, hogy a készüléküket az ebédlőasztalhoz hozzák idézi a Mirror Gyles Brandreth-t, aki évtizedek óta személyesen is ismerte a királynőt.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek