Búcsú

Legjobb barátja kísérte utolsó útjára Alain Delont: "teljesítem, amire halála előtt megkért"

P. Flóra

Létrehozva: 2024.08.24.

Szűk körben vettek végső búcsút Alain Delontól.

Privát szertartás keretein belül, saját birtokán temették el Alain Delont. A francia színészóriás 2024. augusztus 18-án hunyt el otthonában, három fia és imádott kutyája körében. A szertartásra a gyászoló család által gondosan megszűrt 40 fő kapott meghívást, őket arra kérték, hogy semmiképp se készítsenek képeket az eseményen – telefonjaikat lezárt műanyagzacskókba kellett helyezniük. A birtokot kordonokkal és biztonsági emberekkel védik, felette repülők és drónok sem szállhatnak el.

60th Cannes Film Festival - Closing ceremony
Fotó: Hahn-Nebinger-Orban / Northfoto

A 88 éves korában elhunyt Alain Delon külön kérte, hogy ne rendezzenek nemzeti tiszteletadást, sőt, ragaszkodott hozzá, hogy „úgy temessék el, mint bárki mást”.  Külön egyházi jóváhagyással az általa épített kápolnában zajlott a szertartás.

A színész régi barátja, Jean-Michel Di Falco katolikus pap celebrálta a temetést, amelynek része egy zártkörű szertartás is. Ő szolgált a színész egykori élettársának, Mireille Darcnak a temetésén is.

„Ezt már régóta tervezték” – mondta Di Falco a France Bleu Orléansnak. "Alain, aki a barátom volt, halála előtt megkért, hogy tegyem meg. Csak tiszteletben tartom a kívánságait."

Delon azt is elmondta, hogy szeretné, ha Loubo kutyáját, egy belga malinois-t elaltatnák és mellé temetnék. Az állatjóléti csoportok azonban elutasították ezt az ötletet, és azóta megerősítették, hogy a kutya egészséges, és Delon családja gondoskodik róla otthon.

A képre kattintva megnézheted a végső búcsút:

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek