gyász

"Vele együtt az életünk egy részét is elvesztettük" - Nemcsák Károly így emlékezett Mihályi Győző színművészről

M. K.

Létrehozva: 2024.08.27.

Hétfőn tragikus hirtelenséggel elhunyt Mihályi Győző színművész, a tragédia előtt értetlenül áll a színházi szakma és a közönség is. Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója a szomorú eset kapcsán szűkszavúan nyilatkozott.

Mihályi Győző hetvenéves korában, tragikus hirtelenséggel halt meg. Megkeresésünkre a József Attila Színház igazgatója, Nemcsák Károly elmondta, nem tudják, mi történt, ők Molnár Zsuzsa színművésznőtől, Győző egykori feleségétől tudták meg a hírt.

Mihályi Győző
Mihályi Győző több mint két évtizeden át volt a József Attila Színház tagja (Fotó: József Attila Színház )

− Nagyon nehéz bármit mondani ezekben a pillanatokban. Győző a József Attila Színházban több mint húsz évet töltött el, de az utóbbi időben már nem hozzánk kötődött. Próbálunk segíteni a gyermekei édesanyjának és a gyerekeknek is, Molnár Zsuzsa művésznőtől kaptuk a hírt, amit mi is és az egész színházi szakma is döbbenettel fogadott. Nem tudok sok mindent hozzáfűzni, mert vele együtt az életünk egy részét is elvesztettük.

Nemcsák Károly és Mihályi Győző sokat dolgozott együtt több előadásban is, többek között a Radnóti Színházban és a Budapesti Kamaraszínházban.

− Fantasztikus színészt veszítettünk el, csodálatos ember volt. Hosszú évtizedeken keresztül a Színházi Dolgozók Szakszervezetének elnökségi tagjai sorában ültünk együtt, aztán ő szakszervezeti elnöki tisztet is betöltött. Tehát rendkívül fontosnak érezte a kollégákkal való kiemelt törődést, azt hiszem, nekünk is többet kellett volna foglalkoznunk vele. Nagyon nehéz, mert ez még friss és nagyon sok színész kollégánk olyan szoros kapcsolatban volt vele, hogy ő tényleg mindig az életünk része lesz. Nagyon szomorúak vagyunk.

 

Mihályi Győző

- A Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1976-ban végzett Szinetár Miklós osztályában, majd a kaposvári Csiky Gergely Színház társulatához szerződött.

- 1979-től a kecskeméti Katona József Színház, 1980-tól a miskolci Nemzeti Színház, 1988-tól a Radnóti Színház, 1989-től a Nemzeti Színház tagja

- 1992 és 1994 között a Nyitott Színház művészeti vezetője, 1991-től a József Attila Színház tagja volt

- 1998-tól ismét a Nemzeti Színház, 2000-től a Pesti Magyar Színház művészeként tevékenykedett, 2011-től a Színházi Dolgozók Szakszervezetének alelnöke, 2014-2024 között elnöke volt.

- 1990-ben Jászai Mari-díjat kapott

- 2007-ben érdemes művész elismerésben részesült több évtizedes kiemelkedő színészi munkásságáért

- 2015-ben megkapta a hódmezőváráshelyi önkormányzat által alapított Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat

- 2024-ben Magyar Hollywood Tanács Paramount Premium díjat kapott

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek