Kezelések

"Néha csak össze kell szedned magad" - A kemoterápiája nehézségeiről vallott a hollywoodi sztár

K.B.

Létrehozva: 2024.08.24.

A Jurassic Park főszereplőjét vérrákkal diagnosztizálták.

Sir Nigel John Dermot Neill, vagy ahogy a közönség ismeri, Sam Neill korunk egyik legsokoldalúbb színésze. A legtöbben mégis a Jurassic Park Dr. Alan Grantjeként emlékeznek a színészre, aki már 1975 óta filmezik. A 76 éves sztárnál néhány évvel ezelőtt vérrákot diagnosztizáltak, és az állapota miatt kemoterápiára szorult. Ő azonban kezdetben abbahagyta a terápiát, mert állítása szerint nem akart úgy kinézni, mint egy "kopasz hüvelykujj". Később azonban jobb belátásra bírták és megkezdte a kezeléseit, amiknek köszönhetően egyelőre remisszióban van.

sam neill jurassic park
Sam Neill jelenleg tünetmentesen éli az életét, de mentálisan így is megterhelő számára a betegsége /Fotó: AFP

A Life.hu számolt be róla, hogy Sam nemrég egy autista gyermekek számára tartott rendezvényen vett részt, ahol a kicsik kérdezhettek a színésztől. Itt a szüleiről és az állapotáról feltett kérdéseknél tört el a mécses a sztárnál.

Hogy mi a legfontosabb, amit a szüleimtől tanultam? Ez egy érdekes kérdés

 - ezen a ponton könnyek gyűltek a színész szemében. 

Nem tudom, miért hatott meg ez ennyire, de ez van. A szüleim ahhoz a generációhoz tartoztak, amelyik sok mindenen ment keresztül. Átélték a nagy gazdasági világválságot. Édesanyám elvesztette az apját az első világháborúban, apa nélkül nőtt fel. Sok mindenen mentek keresztül, de nagyon sztoikus emberek voltak.

Ezután arról beszélt Sam Neill, hogy az édesanyja mindig jó tanácsokkal látta őt el, és ezek közül az egyik legfontosabb most is vele van, és segíti őt a felépülésben. 

Egyszer szóltam anyukámnak a vizsgáim előtt néhány héttel, - amikor semmit nem tanultam - hogy segítsen. Elmondtam neki, hogy az összeomlás szélén állok, mert pár hét múlva vizsgáim lesznek, nem tanultam semmit, és nem tudom, mit tegyek. Ő csak rám nézett, és azt mondta: hát, csak össze kell szedned magad, nem igaz? Ez volt legjobb lecke, amit tőle tanultam. Néha csak össze kell szedned magad. Nehéz lecke, de jó lecke

 - zárta sorait a beteg híresség.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek