Utazás

Párterápián járt Rékasi Károly és Pikali Gerda

Magyar Adrián

Létrehozva: 2024.08.21.

Szenvedélyes kapcsolat az övék, minden pillanatot és apró örömöt irigylésre méltó módon nagy érzelmekkel tudnak megélni. Ezért is volt katartikus élmény Rékasi Károly és Pikali Gerda számára az a néhány nap, amit az otthonuktól távol töltöttek.

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az ország egyik legelfoglaltabb párosa az övék. A rengeteg munka mellett is igyekeznek megfelelő mennyiségű időt együtt tölteni, ezért is alakult úgy, hogy Rékasi Károly és Pikali Gerda a kikapcsolódást a legszenvedélyesebb hobbijukkal. Ráadásul a hajózásnak köszönhetően rengeteg káprázatos helyen jártak a Duna mentén.

Rékasi Károly, Pikali Gerda
Rékasi Károly és Pikali Gerda elválaszthatatlanok - Fotó: Archív / Hot magazin

– Gerda ötlete volt az egész: mi lenne, ha a nyaralásunkat hajón töltenénk? Csináljunk valami olyat, amit még nem! Most kipróbáltuk ezt a másfajta kikapcsolódást, és lehajóztunk a déli határig. Aktív nyaralást terveztünk, amihez kaptunk a Wiking Yacht Klubtól egy 28 láb hosszú kétmotoros gyönyörűséget, benne két hálófülkével, fürdési és főzési lehetőséggel. 

Öt napot és négy éjszakát töltöttünk a vízen, végig a hajón laktunk, aludtunk és főztünk.

 Jártunk a csodálatos Kisapostagon, Dunaföldváron, Baján, de még Mo­há­cson is. Este hosszasan beszélgettünk, közben gin-­to­ni­koz­tunk, de szigorúan csak akkor, mivel nappal, amikor vezetek, tilos! – kezdte Rékasi Károly a hot! magazinnak.

Rékasi Károly és Pikali Gerda rengeteget beszélgettek a pihenésük alatt

Nehezen lehet szavakba önteni, mekkora szabadságot adhat, ha az ember a szerelmével együtt egy hajón veszi be a legszebb magyar folyót, a Dunát. Ezt a néhány napot Gerdáék igyekeztek pihenéssel tölteni, hiszen az egész éves rohanás után bizony töltődniük kellett.

– Csodálatos környezetben töltöttük az időt. Leírhatatlan érzés, amikor reggel kijövök a fülkéből a fedélzetre, látom, hogy a feleségem még bent alszik, kiülök, kezembe veszek egy könyvet, és megiszom egy kávét. Ez is fontos, hogy rendkívül figyeltünk mindenre, nem rohantunk. Igazi párterápia volt a nyaralásunk, hiszen itt nem lehet elmenekülni semmi elől, csak ketten vagytok, a hajó és a víz, illetve a hosszas beszélgetések. Nem kötöttük össze a házassági évfordulónkkal, szeretjük ezeket külön kezelni – árulta el a színész.

„Levizsgázhattam hajóvezetésből”

Annak idején a hot! magazinnak meséltek a titkos esküvőjük részleteiről, ahol Isten színe előtt keltek egybe. Ennek pedig már közel három éve, a szerelmük azonban azóta is lángol a hétköznapokban.

A szerelmesek imádták a kiruccanásukat - Fotó: Archív / Hot magazin

– Pár éve Gerdától kaptam ajándékba azt, hogy levizsgázhattam hajóvezetésből. Sosem volt az életemben hob­bim, mára pedig már a legszebb időtöltéseim közé tartozik, és ezt is a feleségemnek köszönhetem. Sosem hajózom egyedül, mindig ott kell lennie valakinek, legyen az a kedvesem vagy a gyerekeim, esetleg a barátaim. Szeretem megosztani másokkal is az örömömet, és ebben Gerdával is egyetértünk. 

Amikor az esküvőnk volt, úgy házasodtunk össze, hogy Gerda ötlete alapján szerettük volna megmutatni a hozzánk legközelebb állóknak, hogy mi az, amiben igazán jól érezzük magunkat.

 A budai Várban volt az esküvőnk, majd a Ruszwurm Cukrászdában ettünk egy krémest presszókávéval a vendégeinkkel együtt, pont ahogy ketten szoktuk. Aztán pedig itthon, a Duna-parton volt a lakodalom – emlékezett vissza a férj.

„Nagyon mélyről kezdtem újra mindent, a klinikai halálból jöttem vissza”

Nagy, összetartó közösségként mutatja be a színész a víz szerelmeseit – nem véletlenül, hiszen az évek alatt igazi szenvedélyévé vált a hajózás, amire igazán szüksége volt, hiszen egy elképesztően sötét időszakon ment keresztül az életében.

– Éppen kikötöttünk az ötödik nap végén a Hajógyári-szigeten, és érkezett egy másik hajó is, akinek szó nélkül segítettem kikötni, hiszen ez a természetes. Egészen furcsa érzés volt, amikor elmondta a másik hajós, hogy azért vásárolt ő is hajót, mert látta az én előfordulásaimat ebben a közegben és mindig olyan élvezettel beszélek róla, hogy neki is megjött a kedve hozzá. Sőt, még Gerdának is mesélte az egyik kollégája, hogy már ők is hajósok lettek, és az érzést tőlem merítették. Fontos megjegyeznem, hogy soha nem dicsekvésből mutatom, hogy éppen merre járok az országban vagy mit csinálok. Csupán szeretném megosztani, hogy ha akarod, jól érezheted magad: mindegy, hogy éppen mi történik körülötted. Nagyon mélyről kezdtem újra mindent, a klinikai halálból jöttem vissza, hat centi hiányzott a lábamból, konkrétan pályán kívülre kerültem. Ezért az, hogy ismét autóban ülhetek, és mehetek bárhová, akár még vízre is szállhatok, óriási ajándék. 

Ráadásul a gyerekeimmel is remek a kapcsolatom, boldog vagyok a házasságomban is; úgy érzem, visszataláltam az életemhez

 – árulta el Rékasi Károly.

A vizek szerelmese a színész - Fotó: Archív / Hot magazin

„A születésnapom alkalmából szeretném körbebringázni a Balatont”

A nagy hajós kalandot kipipálta már a színész, azonban ősszel egy újabb hatalmas vállalásra készül, hiszen a hatvankettedik születésnapjára olyan programot tervez, amitől sokan ódzkodnak.

– A születésnapom alkalmából szeretném körbebringázni a Balatont. Szerintem egy csípőprotézissel és ennyi műtéttel a hátam mögött ezt nem kell szégyellnem – mondta mosolyogva a színész. – Nyilván a köszöntés sem maradhat majd el, de ezekre a tekerésekre mindig egyedül megyek. Csak én vagyok és a kerékpár, közben pedig végiggondolom az életemet, és elmélkedek magamban a létezésről. Nekem erről szól az a nap.

További izgalmas sztárhírekért keresd a legújabb hot! magazint - Fotó: hot!

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek