Búcsú

„Tovább utazott a felhők közé” – gyászol Szinetár Dóra, összetört a szíve a veszteségtől

N.T.

Létrehozva: 2024.08.17.

Módosítva: 2024.08.17.

A Jászai Mari-díjas színésznő a közösségi oldalán osztotta meg a szomorú sorokat.

Sajnos az elmúlt időszakban rengeteg hazai kiválóságtól kellett már búcsúznunk, ami a rajongók  mellett a kollégákat, ismert személyeket is nagyon megviseli.

Szinetár Dóra gyászol Fotó: Mate Krisztian

Így van ezzel Szinetár Dóra is, aki közösségi oldalán búcsúzott a Nemzet Művészétől, Novák Ferenc Tatától. Mint ahogy arról a Bors is írt a Kossuth-díjas és Erkel Ferenc-díjas magyar koreográfus, rendező, etnográfus, érdemes művész 94. életévében, augusztus 17-én hajnalban hunyt el.

„Mi sosem dolgoztunk együtt, de mégis úgy nőttem fel, néptáncosként, és táncos-színészként egyaránt, hogy Tata neve minden színházi próbafolyamatban, és minden néptánc koreográfiában felbukkant előbb-utóbb. Kihagyhatatlan szerves részévé vált az elmúlt évtizedek magyar tánc- és színházműveszetének. Rajongtam a koreográfiáiért, és a tanítványaiért, így érte is

kezdte búcsúját a Jászai Mari-díjas színésznő a közösségi oldalán, majd így folytatta:

Bár most tovább utazott a felhők közé, biztos, hogy a csillagokat is megtáncoltatja! Nekünk pedig mindig is a csillagunk marad, minden lépésben, minden ritmusban, minden katartikus mozdulatban. Nyugodjon Békében Novák Ferenc! 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek