Új otthon

Gyógyíthatatlan beteg tinin segít az Újratervezés: végre teljesülhet Krisztián álma

M. K.

Létrehozva: 2024.08.26.

A műsor harmadik hetében újabb szívszorító sorssal találkozhatnak a nézők. A 15 éves Krisztián Duchenne-féle izomdisztrófiában szenved és legfőbb vágya, hogy szüleivel együtt az ideiglenes albérletükből visszaköltözhessen abba a kis házba, amit igazán az otthonának érez. Az Újratervezés most lehetőséget teremt nekik, hogy együtt lehessenek egy akadálymentes családi fészekben.

Újabb nehéz sorsú családot ismerhetünk meg az Újratervezés harmadik heti adásaiban. Az Erdős-Berky család, Mária, Krisztián, és Attila története nem mindennapi, a 15 éves Krisztián ugyanis Duchenne-féle izomdisztrófiában szenved. A fiú kerekesszékkel éli mindennapjait, ami miatt édesanyjával albérletbe kényszerültek szeretett házikójukból. Krisztián azonban csak ott érzi magát igazán otthon, de ehhez nemcsak a ház méretén kell változtatni, hanem az akadálymentesítését is meg kell oldania a csapatnak. 

Újratervezés harmadik hét: Az Erdősberki család
Az Újratervezés csapata most egy 15 éves fiú, Krisztián és családja életét változtatja meg a felújítással (Fotó: TV2)

Csuti: „Az a sírás örökre megmarad bennem”

Berky Mária 58 éves, férjével, Attilával nevelik 15 éves fiukat. 

Krisztián egy nagyon energikus, vidám, játékos gyerek volt. Az első tünetek ovis korában jelentkeztek, amikor nem tudott guggolásból felállni. Már iskolás volt, amikor egyszer a villamoson nem tudott felállni az ülésről, ekkor vittem el orvoshoz, és hosszas vizsgálatok után kiderült, hogy Duchenne-féle izomsorvadásban szenved.

 Ezt követték a különböző vizsgálatok, fejlesztések, műtétek, de hiába a sok odafigyelés, pár éve Krisztián végérvényesen kerekesszékbe került. Most 15 éves, az orvosok szerint 18 éves koráig fog élni. Az állapota miatt kellett kiköltöznünk abból a pilisi kisházból, amit igazán otthonának érez Krisztián, ezért jelenleg albérletben élünk.

Csuti meghatódva mesélte el, mennyire megérintette Mária reakciója, amikor megtudta, hogy őket választották. 

Az a sírás, ami Marikából kijött, örökre bennem marad. Annyi öröm volt benne és közben annyi bánat is. Nagyon jó ebben az egészben benne lenni, fantasztikus érzés segíteni.

 

Újratervezés harmadik hét: Erdősberki család
Csutit nagyon megérintette Krisztián története (Fotó: TV2)

Egyedi megoldással készül az Újratervezés csapata

Lehoczky Léna lakberendező már az elején leszögezte, hogy itt egészen más jellegű felújítás szükséges, hiszen ahhoz, hogy Krisztián tényleg visszaköltözhessen otthonába, egyedi tervezés kell. Speciális mosdó, más eszközök, Krisztiánnak pedig egyik legfőbb vágya, hogy legyen egy nagy, akadálymentes fürdője. Az Újratervezés csapata örömmel vág bele az újabb projektbe.

Ha szeretnétek még többet megtudni Az Erdős-Berky család történetéről, és hogy hogyan fogadták, hogy végre könnyebb lehet az életük, nézzétek az Újratervezés adását 21:30-tól a TV2 Klubon!

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek