Döntés

Megrázó vallomás az Ázsia Expresszben: „Nem akarok úgy megöregedni, mint az apám”

Mona

Létrehozva: 2024.09.11.

Fiatalokat megszégyenítően állja a sarat Cserpes Laura édesapja. Az Ázsia Expressz erőt próbáló feladatai Cserpes Istvánon sem fogtak ki. Azonban arra rájött, hogy ideje változtatni az életmódján.

Az ázsiai földrészre visszatérve márciusban kezdődött meg az Ázsia Expressz 2024-es évadának forgatása. Ezúttal is nyolc kalandvágyó pár próbált szerencsét a Fülöp-szigetek és Tajvan mesés vidékén, hogy a megszokott, kényelmes életüket hátrahagyva megküzdjenek a tízmillió forintos fődíjért. Többek között Cserpes Laura is kipróbálta, hogyan tud boldogulni készpénz, bankkártya és telefon nélkül. A kalandos útra pedig pedig nem más, mint édesapja, Cserpes István kísérte el. 

Cserpes Laura és Cserpes István - Ázsia Expressz
Az Ázsia Expressz még közelebb hozta apát és lányát (Fotó: TV2)

Az Ázsia Expressz hatalmas tanulás volt számukra

A Bors a játék alatt készített interjút apa és lányával, melyből többek között kiderült, mi volt Laura célja azzal, hogy imádott apukáját kérje fel a megismételhetetlen kalandra. Bizony egy kis hátsó szándék is állt a hátterében, ugyanis minden vágya, hogy idősödő édesapja életmódot váltson, hogy még sokáig együtt legyen a család.

Hallgattam az ösztöneimre. 

Az első intuícióm, amikor megkaptam a felkérést, valamiért édesapám volt. 

– Hozzátartozik az is a történethez, hogy tudatos megfontolásból a személyes- és magánéletemet óvom és védem a nyilvánosságtól, hogy megmaradjon a szabadságom és a döntési jogom, mennyire engedek betekintést az életembe. Felnőttem, már tudom mi az, amit szeretnék megmutatni. Az apával való kapcsolatom például ilyen, és nem is gondoltuk volna, hogy a műsornak köszönhetően teljesen más szintre emelkedik – kezdte lapunknak Laura.

„Ez egy brutális próba”

Minden édesapa szíve megdobbant, ha a gyermeke bizalmat szavaz szülőjének. Lauráék öten vannak testvérek, az énekesnő a legidősebb. Éppen ezért ő repült ki legrégebben a családi fészekből, és ezzel együtt jár az is, hogy kevés időt töltenek együtt. Az Ázsia Expressz erre is jó megoldás volt, hiszen szinte egy pillanatra sem mozdultak el egymás mellől.

Amikor felkért, hogy tartsak vele, arra gondoltam, hogy én már mindent megéltem vele, és nem érhet meglepetés. 

– Tévedtem, ez nem teljesen tükrözi a valóságot, és nem feltétlenül Laurával kapcsolatban, hanem azokra a nehézségekre gondolok, amiken keresztül megyünk. Érzelmileg sok mindent kihoz mindkettőnkből. Vívódunk, aztán megnyugszunk, megszeretgetjük egymást, ez egy brutális próba – fűzte hozzá István, majd kitért arra is, utólag jön döntésnek tartja-e, hogy együtt vállalták az Ázsia Expresszt.

Nekem megtisztelő, én általában semmilyen jónak vagy közepes dolognak nem vagyok az elrontója. Ami hajmeresztő, egészségtelen, balesetveszélyes, bizonytalan, abba viszont nem mennék bele. Szeretem a kihívásokat, úgy gondolom állom a sarat – mondta mosolyogva az üzletember.

Cserpes Laura és édesapja, Cserpes István
Cserpes Laura vágya, hogy édesapja az egészséges életmódra váltson (Fotó: Bors)

Cserpes Laura minden vágya, hogy édesapja az egészséges útra térjen

Aki nézi az Ázsia Expresszt, egészen biztos, hogy Cserpeséket a szívükbe zárták. Jó látni az apa és a lánya közti kölcsönös tiszteletet. Azonban mégis van, ami időnként egy kis feszültséget okoz közöttük. Például az, hogy Laura túlzottan aggódik apukájáért.

Apának az egyik legjobb tulajdonsága, ami miatt nagyon felnézek rá, hogy nem ismer határokat.

Ha bármilyen cél tűz ki maga elé, addig megy, ameddig meg nem valósítja. 

– Ez egy erős motor benne! Sokszor figyelem az arcát, ha esetleg túlpörgeti magát, és folyton kérdezgetem, hogy jól van-e. A lánya vagyok, aggódom a testi épségéért, még ha időnként ez zavarja is – ismertbe be Laura, aki azt is elárulta, nem titkolt szándéka volt azzal, hogy édesapját hívta társául.

Szeretném, ha édesapám az egészséges útra térne, életmódban és mozgás tekintetében is. Valamint azt, hogy egy olyan optimális állapotot érjen el, hogy itt legyen mellettem, amíg csak lehet. 

Van egy nagy diófánk a nyaralónkban, mindig azt mondja, hogy ott szeretné majd az unokáit tanítgatni, presztrálgatni.

– Ez az egyik álmom a jövőnkkel kapcsolatban, éppen ezért felelősséget érzek, mivel én is sokat küzdöttem egészségügyi problémák miatt az elmúlt években, hogy optimális állapotban legyek, megerősödjek, bírjam a strapát, így remélem, ő is erre az útra fog lépni. Nem kell konditerembe járnia, csak meg kell találni azt a fajta mozgást, amit szeret az ember, és kitartóan, hosszú távon csinálni. Ez nem hiúsági, hanem egészségi kérdés – árulta el lapunknak az énekesnő, akivel édesapja is egyetértett.

Azt én már eldöntöttem, nem akarok úgy megöregedni, mint az apám vagy a nagyszüleim. 

Láttam, hogy a nagyapám az élete utolsó húsz évében éppen hogy csak tudott menni. Ezt nem akarom megvárni! Nekem ez kötelességem a gyerekek és az unokák miatt is – mondta meghatódva István.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek