Életveszély

Szirénázó rohammenő szállította kórházba a magyar énekesnőt, majdnem meghalt

Zs.

Létrehozva: 2024.09.04.

Az énekesnőt rohammenő szállította a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikára, ahol azonnal megműtötték.

Bangó Marika énekesnő életében mostanában nagy változások álltak be: harminc év után elhatározták a férjével, Horváth Elemérrel, hogy eladják a Budapest belvárosi lakásukat, és külső kerültebe költöznek, oda, ahol az édesanyja, a Kossuth-díjas magyarcigány előadóművész, Bangó Margit is lakik, hogy közelebb élhessenek egymáshoz. Már ez a változás is elég ahhoz, hogy az ember életét felforgassa, de ami július másodikán történt, arra senki sem lehetett felkészülve... 

Bangó Marika és Bangó Margit
Két csodálatos hang egy kanapén... Bangó Marika és Bangó Margit (Fotó: Bangó Marika)

Hátsófali infarktus 

Marika nagyon izgatott volt a lakáseladás és a költözés miatt, és észre sem vette, hogy a nyár elején egy kicsit túlhajtotta magát... Aztán be is ütött a krach. Az énekesnő a saját szavaival mesélte el a Borsnak élete legdrámaibb pillanatait.

Július elsején nem éreztem jól magam, nyomást éreztem a mellkasomban, de gondoltam, csak a sok stressz miatt lehet. Nálunk aludt a legjobb barátnőm, aki adott egy fájdalomcsillapítót és lefeküdtünk este aludni. Másnap hajnalban 4 órakor arra ébredtem, hogy nagyon rosszul vagyok, a bal karom akkor már csak úgy lógott, a mellkasomban pedig olyan érzés volt, mintha az egész Gellért-hegyet rám tették volna...

- mondta Bangó Marika, majd így folytatta: 

Bangó Marika férjével
Horváth Elemér és Bangó Marika jó házasságban élnek, évtizedek óta (Fotó: Bangó Marika)

 Azonnal mentőt hívtunk, a családom percek alatt itt állt a kapuban, volt nagy felfordulás. A mentősök megvizsgáltak és azonnal a Városmajori Szívklinikára vittek, ők egyből tudták, hogy ez infarktus lesz... A kórházban aztán kiderült, hogy az egyik koszorúerem 90 százalékban, a másik pedig 98 százalékban volt elzáródva. Egy nagy kiterjedésű, hátsófali izomelhalásom lett. Majdnem meghaltam. 

Az énekesnőnek az volt a szerencséje, hogy egyből a lehető legjobb helyre szállították, ahol az orvosok késlekedés nélkül megkezdték az ellátását. Marika ereibe fémhálót ültettek, néhány nap kórházi tartózkodás után pedig már haza is engedték. 

Most kényszerpihenőn vagyok, amit nehéz betartani, de az egészségem és az életem mindennél fontosabb, úgyhogy engedelmeskedem. A férjem, Elemér mindenben segít, és a családom is feltétel nélkül támogat, ezért minden esélyem meg van arra, hogy teljesen felépülhetek. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek