Rivális

Diana hercegnő halála napjáig haragudott a királyi család egyik tagjára

L.A.

Létrehozva: 2024.09.02.

Nem voltak barátnők...

Diana hercegnő és Sophie hercegné nem ugyanazt a bánásmódot kapta sem a családtól, sem a médiától, ami állandó viszályt szült kettejük között annak ellenére is, hogy egy dolog közös volt bennük. Mindketten beházasodtak a brit királyi családba: Diana a trónörökös felesége lett, Sophie pedig Edinburgh hercegéhez ment hozzá.

Kate Middleton Receives Princess Diana's engagement Ring
Fotó: Northfoto

III. Károly király legfiatalabb testvérének, Edward edinburgh-i hercegnek a feleségét a királyi család ugyan kedvelte, de Diana a haláláig haragudott rá. Egyes források szerint Sophie nem egyszer fakadt sírva Diana megjegyzései és tettei miatt.

Sophie idősebb volt, amikor bekerült a családba, mint Diana hercegnő, aki 19 évesen ment hozzá Károlyhoz. Edinburgh hercegének felesége úgy tűnt, sokkal könnyebben kezelte a királyi élettel járó reflektorfényt, mint a néhai walesi hercegnő. Az ő pozitív tapasztalatai nagyban különböztek Diana negatív élményeitől, ami a feltételezések szerint fokozta a kettejük közötti nehézségeket. A két hercegnét a média is rendszeresen összehasonlítgatta, ami sok királyi kommentátor szerint versengéshez vezetett. 

A páros divat- és stílusválasztásainak hasonlósága miatt is voltak problémák kettejük között, Diana állítólag nem örült annak, hogy Sophie „utánozza” a megjelenését. Judy Wade királyi tudósító szerint a 90-es években Diana hercegné gyakran hivatkozott úgy Sophie-ra, mint a hasonmására, amikor meglátta őt, sokszor azt mormogta, hogy „nézd, itt jön a hasonmásom”, és rendszeresen hajtogatta, hogy Sophie-nak saját stílust kellene kialakítania.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek