KEREK

Ennyi volt? Jövőre feloszlik a TNT? – „Sokat gondolkozom, hogy meddig fogunk a színpadon állni”

Prac Lee

Létrehozva: 2024.09.01.

Fontos mérföldkőhöz érkeznek a TNT énekesei. Dobrády Ákos és Zuber Krisztián „Inti" is az ötvenedik születésnapját ünnepli jövőre, Ákosban pedig korábban felmerült már, hogy nem szeretne a színpadon megöregedni...

A TNT az 1990-es évek óta töretlen népszerűséggel van jelen a zenei palettán. A mai napig tömegek előtt lép fel Zuber Krisztián „Inti” és Dobrády Ákos párosa, utóbbinak azonban megfordult már a fejében a visszavonulás.

dobrády ákos
Dobrády Ákos bevallotta: megfordult a fejében már a visszavonulás (Fotó: Bors)

„Vajon ez meddig tart?”

Dobrády Ákos a Retro Rádió vendégeként összegezte pályafutásukat, majd elárulta: már a befejezés gondolata is felmerült benne.

Egy folytonosság jellemzi a mi pályafutásunkat. Amikor négy-öt évig csináltam két szólólemezt és koncerteztem, akkor is játszottam TNT-dalokat, sőt a műsor nagy részét azok a dalok tették ki. Sosem éreztem, hogy tíz-tizenöt évig aludt volna ez a projekt. A TNT létezik 1995-1996 óta folyamatosan – szögezte le, majd elismerte, az új dalok ugyan nem jöttek folyamatosan, sosem érezték úgy, hogy felfüggesztették volna a bandát. Most viszont mérföldkőhöz érnek, ami talán épp a befejezés ideje…

A kezdetekkor nem gondoltam volna, hogy idáig eljutunk. Huszonévesen az ember ekkora távlatokban nem is gondolkozik. Természetesen az az emberben megfogalmazódik, hogy vajon ez meddig tart? Talán mi sem gondoltuk, hogy ez ilyen sokáig kitart, és bizonyos slágerek örökzöldekké érnek, és ezrek jönnek minden fellépésre, akik torkuk szakadtából éneklik a dalainkat. Erre nem számítottunk 

ismerte el Ákos, majd hozzátette: jövőre különleges jubileumot ünnepelnek. Ő is és Inti is 2025-ben lesz ötvenéves.

dobrady-zuber-02-BS
Ákos és Inti is kerek születésnapot ünnepel jövőre (Fotó: Bánkúti Sándor)

Dobrády Ákos: „Én nem fogok a színpadon megöregedni!”

– Amin sokat gondolkozom, az az, hogy meddig fogunk a színpadon állni? Mert fiatalon az ember könnyedén dobálózik a mondatokkal, hogy: „én nem fogok a színpadon megöregedni! Majd meglátjátok, én tudom, hol a határ, meghúzom a vonalat!” Hát mi jövőre mindketten betöltjük az ötvenet Intivel, ez akkor is igaz, ha harmincnak nézünk ki! De néha ezen gondolkozom: 50, 55, 60, 65? Mikor fejezzük be? Nyilván meghatározó lesz, hogy a közönség mennyire lesz kíváncsi ránk. 

De hogy mi meddig bírjuk vagy akarjuk, ez most egy sokkal nagyobb kérdés nálam… 

– ismerte el az énekes, aki talán arra utalhatott, hamarosan leteszi a lantot, ezt pedig kerek évfordulón – például az ötvenedik születésnapon? – lenne stílusos.

Jöhet a kistesó?

Az énekes nem lőtt mellé, amikor azt mondta: bár jövőre betölti az ötödik ikszet, akár egy-két évtizedet is letagadhatna a korából. Aktívan sportol, és persze az apaság is fitten tartja: kisfia, Bende Mór hároméves, s nemrég megkezdte a bölcsit, amit bizony az énekes, marcona férfi létére megkönnyezett kissé.
Nagyon nyitott kissrác, a személyiségjegyei szépen kezdenek megmutatkozni, azt mondják, rám hasonlít jobban. Nagyon szereti a társaságot, az embereket, mindenkivel szóba elegyedik. Ha kimegyünk a játszótérre, a felnőtteket, gyerekeket egyaránt leszólítja – mesélt nemrég a Mokkában Dobrády Ákos a kisfiáról, majd azt is elárulta, hogy párjával nem zárkóznak el a kistesó gondolatától sem.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek