Királyi család

Hiába a békejobb: nem fog találkozni egymással Harry herceg és Károly király

H. A.

Létrehozva: 2024.09.19. 17:30

A sussexi herceg a hírek szerint hamarosan visszatér az Egyesült Királyságba.

A sussexi hercegi pár, Harry és Meghan Markle 2020-ban hagyta el az Egyesült Királyságot, és kezdett új életet Amerikában, ezzel együtt pedig megszűntek a királyi család aktívan dolgozó tagjai lenni. A kapcsolatuk a királyiakkal azóta igencsak megromlott, miután többször is nyilvánosan kritizálták a család tagjait. A sussexi herceg mindezek dacára az elmúlt években néhány alkalommal hazalátogatott az Egyesült Királyságba. Idén például akkor, amikor részt vett a nagybátyja temetésén, de korábban is hazatért néhányszor: először, amikor tudomást szerzett az édesapja, III. Károly király rákdiagnózisáról, majd az általa alapított Invictus Games 10. évfordulója alkalmából, ez utóbbi látogatása során azonban nem jött létre személyes találka közte és a brit uralkodó között.

Harry herceg
Harry herceg / Fotó: Anadolu via AFP

Sokan most kíváncsian várják, vajon a közeljövőben ez másként lesz-e, miután hivatalosan is bejelentették, hogy a WellChild jótékonysági szervezet védnökeként Sussex hercege részt vesz az éves díjátadó ünnepségen Londonban, szeptember 30-án. Harry már 16 éve a védnöke a jótékonysági szervezetnek, amely a súlyosan beteg gyermekeket és azok családjait támogatja, valamint rendszeresen részt vesz az éves díjátadó ünnepségen is: az idei évben ráadásul ő adja át a díjat az egyik nyertesnek, és beszédet is mond majd. 

A megerősítés arról, hogy Harry jelen lesz a londoni díjátadón, mindössze néhány nappal a 40. születésnapja után érkezett: ekkor a tőle elhidegült királyi család tagjai nyilvánosan, a közösségi médiában köszöntötték fel őt, köztük Károly király is. Ezt sokan egyfajta békejobbnak tekintették, az évek óta tartó viszályt követően. Ennek ellenére egy fontos jel arra enged következtetni, apa és fia közt nem fog létrejönni találka: néhány nappal a WellChild díjátadó előtt, szeptember 28-án ugyanis Károly és felesége, Kamilla királyné a skót parlamentbe látogatnak Edinburghben, hogy megemlékezzenek fennállásának 25. évfordulójáról. A hírek szerint a brit uralkodó az eseményt követő pár napot a skóciai határtól északra fogja tölteni, mialatt Harry Londonban lesz, így egyelőre úgy tűnik, a nagy távolság miatt a párosnak ezúttal sem lesz alkalma találkozni - írja a Mirror.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek