Megasztár

Exkluzív! Rúzsa Magdi: "Van, amikor úgy érzem, nagyon szerencsés vagyok"

Zs.

Létrehozva: 2024.09.21. 13:00

A Megasztár legújabb évadának egyetlen női zsűritagja azt ígéri, hogy olyan felhozatal lesz tehetségekből, hogy az ország könnyűzenei piacát is simán átrendezi a műsor. Rúzsa Magdi lassan 20 éve már, hogy színpadra lépett a TV2 műsorában.

Szeptember 22-én vasárnap újra elstartol a Megasztár. A tehetségkutató, amely teljesen felforgatta a hazai könnyűzenei piacot, hiszen ebből a műsorból nőtt ki az a komplett generáció, akiknek tagjai a mai napig elképesztő sikereket érnek el a szakmában. Innen indult hódító útra Caramel, Tóth Vera, Oláh Ibolya, Gáspár Laci és még sokan mások, kiemelve Rúzsa Magdit, aki a harmadik széria győzteseként az ország egyik legtöbbet foglalkoztatott előadóművészévé érett. Nem is volt rossz húzás a TV2-től, hogy őt is rávették, hogy térjen vissza az anyaműsorba, és vállalja el az egyik zsűritag szerepét. Magdi igent mondott, de eddig senki sem tudta, hogy a döntése mögött milyen vívódás és érzelmi hullámvasút állt.

rúzsa Magdi
Rúzsa Magdi sokat vívódott, mielőtt elvállalta a Megasztár zsűrijének szerepét Fotó: © TV2

Rúzsa Magdi: Szinte észre sem vettem, hogy elment két évtized...

Az énekesnőt lapunk munkatársa először arról kérdezte, hogy mennyit hezitált a döntése előtt?

– Jövőre lesz 20 éve, hogy a Megasztár színpadára léptem... Amikor felkértek zsűritagnak, először az futott át az agyamon, hogy te jó ég, eltelt húsz év! Hogy mennyi minden van azóta mögöttem, hogy mennyi minden történt és szinte észre sem vettem, hogy elment két évtized... Ugyanakkor arra is gondoltam, hogy ezek szerint, ennyi év után nyilván azért kerestek meg, mert úgy érezték, hogy olyan dolgok jöttek ki a kezem közül, melyek méltóvá tesznek a feladatra és ez megtisztelő. 

Az ember, amikor elvállal egy ilyen kihívást, egy kis gombóckával a gyomrában teszi és arra gondol, hogy fú… jó ötlet volt ez? Vagy nem volt jó? Mi lesz ebből?

 De aztán, ha a nap végén úgy áll fel a zsűriasztaltól, hogy örömmel ráz kezet mindenkivel és azt mondja: jó munkát végeztünk, az azért mindent visz. Akkor tudod, hogy megérte és jó döntés volt. Ezt éreztem én is – válaszolta Rúzsa Magdi. 

A műsor válogatója alatt jött rá, mégis van értelme tehetségeket keresni Fotó: © TV2

Izgalmas felhozatal lesz

A Máté Péter-díjas énekesnő azt mondja, még őt is meglepte, hogy ennyi tehetséges énekessel találkozott, hiszen meg volt győződve arról, hogy a tehetségkutató dömpingnek köszönhetően teljesen le lett tarolva a piac.

– Nyilván nekem is átfutott a fejemen, hogy van még odakinn ennyi ember, van még tehetség? Hiszen mostanában olyan sok tehetségkutató zajlik.. De azt kell mondanom, (már túl vagyunk a válogatón) hogy meglepően sok jó hanggal találkoztunk. 

Nem akarok túlzásokba esni és nem akarok nagyot mondani, de elképesztő tehetségek vannak ebben a szériában! Érdekes – és ez a mai, modern világnak köszönhető – hogy minden szempontból kész előadók érkeztek hozzánk. 

Szinte megdöbbentő volt, főleg ahhoz képest, hogy mi volt húsz évvel ezelőtt. Értem itt a megjelenésüket, a hangjukat, mindent egyben. Szinte biztos vagyok benne, hogy meg fogják érinteni az ország szívét… Azt is gondolom, hogy ezek az arcok azért most kerültek elő, mert kivártak. Vártak egy olyan műsorra, ahol tényleg a tehetségükre kíváncsi a tévécsatorna és a zsűri is, ahol nem aláznak meg senkit azért mert nem olyan ügyes, mint a többiek. Ahol ének van, ahol értő fülek vannak és ahol – nem mellesleg – empatikus emberek találkoznak egymással.

Megasztár zsűri, Marsalkó Dávid, Marics Peti, Rúzsa Magdi, Caramel, Papp Szabi
Jól működik a zsűritagok között a kémia Fotó: © TV2

A Megasztár legújabb szériájában Rúzsa Magdi mellett Marics Peti, Marsalkó Dávid, Molnár Ferenc Caramel és Papp Szabi alkotják a zsűrit. Az énekesnő szerint jól működik köztük a kémia, és nagyon örül neki, hogy pont ezekkel a kollégákkal hozta össze a sors. 

– A zsűritársaimmal kapcsolatban azt tudom elmondani, hogy rendkívül hálás vagyok azért, hogy egy rettenetesen intelligens csapatban lehetek, jó emberek között. Hogy láthattam, hogy hallgathattam, ahogy az összes énekessel szépen és jó szívvel bántak. Hogy azt sem alázták meg, aki nem volt tehetséges. Aki nem volt olyan ügyes, azt is úgy küldtük el, hogy nem törtük össze a kis világát. Nagyon szép gondolatokat fogalmazott meg minden ítésztársam, minden versenyző kapott útravalónak egy jó élményt. Ez nagyon fontos számomra, hiszen azt gondolom, hogy az emberséges viselkedés is egyfajta mércéje a minőségnek.

A gyerekek és az alkotás

Rúzsa Magdi háromgyermekes édesanyaként nyilván rendkívül elfoglalt, pláne úgy, hogy mellette koncertezik és még dalokat is szerez. Az ősz folyamán ad ki például egy hat dalos kislemezt, a semmiből, Tempera címmel, melynek első dala és videoklipje szeptember 27-én jelenik meg. Hogy hogyan van minderre ideje?

Nekem semmire sincs időm… de valahogy az ember megy és csinálja. Vannak pillanatok, amikor úgy érzem, hogy nagyon szerencsés vagyok, főleg amikor váratlanul, futás közben beesik a fejembe egy nóta és még sikerül gyorsan ihletet is kapnom, hogy miről szóljon.

– Lehet, hogy a sorstól kapom most ajándékba azt, hogy sokkal könnyebben megy az alkotás. Nagyon sokat dolgoztam az elmúlt évtizedekben, talán ez most az ajándék. Vagy az is lehet, hogy félreértem az egészet, és annyira bonyolult lett az életem, hogy ami eddig bonyolultnak tűnt, az most már nem is érződik annak. Egyszerűen csak csinálom.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek